facebook

Цього року встановили гендерний рекорд: у липні одразу 25 жінок зголосилися служити у війську!

На захист України…з цими словами до ЗСУ чи навіть на фронт сьогодні йдуть не тільки чоловіки. Українські жінки є не лише вмілими господинями, матерями чи красивими дружинами. Чи не одна мужня українка зараз стоїть на кордоні з ворогом та забезпечує мирне небо над нашими головами.

Підтвердженням цьому є справжній рекорд, встановлений саме українськими жінками. Одразу 25 відважних підписали контракт із ЗСУ на Харківщині. Жінок у 17-ту бригаду почали набирати лише кілька місяців тому  – після ухвалення закону про рівні права в армії. Загазом за контрактом зголосилися служити й 75 чоловіків. Для  представниць слабкої статі, які добровільно вирішили піти служити, відкривається не одна професія – гранатометниці, снайперки чи розвідниці.

Якщо порівнювати з минулим роком, то кількість осіб, які забажали підписати контракт зі Збройними силами, збільшилася на 30-35%. По-перше, забезпечується стабільна заробітна плата. Крім того, є надбавки залежно від роду військ.

Серед доброволиць — 18-річна Маргарита Шовковникова. Дівчина підписала контракт із ЗСУ та служитиме у 17-й танковій бригаді. За її словами, ще під час навчання у школі змагалась у стрільбі зі зброї, займалась боротьбою та боксом.

Тому, каже, відсіч ворогу може дати без вагань: «Медсестра, зв’язкова – це все не для мене. Мені це цікаво. Я приходжу сюди, мені пропонують: снайпером підеш? Я така: звичайно піду! Очі прямо загорілися. Так. Піду. Це ось моє. І все. Стріляти я вмію, в разі чого – влучу куди треба».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Контрактник чоловічої статі може прийти, ти його запитуєш, куди хоче – «я не знаю». Жінки зазвичай чітко розуміють, що вони хочуть. Хочу на першу лінію або на другу… Не гірше, а іноді й краще справляються зі своїми обов’язками, ніж контрактники-чоловіки.», – зізнається військовослужбовець Сергій Задорожній.

Усі контрактники пройдуть вишкіл та опанують військові спеціальності. Після цього служитимуть у підрозділах ЗСУ.

Служба у підрозділах Збройних сил України загартовує характер, тренує розум та тіло. Після служби молоді хлопці стають справжніми чоловіками та мужніми захисниками, які не схилять голови перед ворогом, а жінки, котрі вирішили служити, зможуть впевнено стояти поруч з чоловіками та захищати рідні землі.

Олена Савчук для Ukraine live          

За матеріалами:
https://www.5.ua/regiony/hendernyi-rekord-na-kharkivshchyni-odrazu-25-zhinok-pidpysaly-kontrakt-iz-zsu-196570.html?fbclid=IwAR0G-IgFCxBtB3Y1gliDxVjJK7-bOhTttgDh3gCVnVJPQyDmhb5QxrOS_Kg

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...