facebook

Морська авіація ЗСУ вдосконалили льотну підготовку

Для впевненої боротьби з ворогом на Сході українським бойовикам доводиться наполегливо вчитися та тренуватися. Стосується це й військових, які працюють у морській авіації. Так, морська авіація ЗСУ провела тижневі льотно-тактичні навчання над чорним морем, під час яких відпрацювала різні сценарії застосування підрозділів морської авіабригади під час забезпечення дій військ ВМС.

Для військових навчань використали вертольоти Мі-14 та Ка-27, а також літаки Ан-26.

Перше завдання виконали підрозділи батальйону зв’язку та радіотехнічного забезпечення. Вони вийшли в район розгортання за сигналом “Тривога” та підготували позабазовий аеродром до прийому авіатехніки.

Тим часом тилові служби розгорнули повноцінний польовий табір з командним пунктом, місцями для їжи та відпочинку.

Упродовж навчань екіпажі вдосконалили льотну підготовку, відпрацювали елементи пошуку і надання невідкладної допомоги постраждалим та евакуацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На завершення навчань морські авіатори шукали і відстежували підводний човен противника, та завдали бомбового і торпедного ударів по ньому.

Під час ведення повітряної розвідки екіпаж вертольота Ка-27 виявив місцеперебування ворога і за допомогою орієнтирної морської авіаційної бомби позначив зону для завдання удару. До мису Аджияск висунулась група передових авіаційних навідників, які відпрацювали елементи цілевказування і коригування вогню. Екіпажі протичовнових вертольотів та літака А-26 знищили умовного противника.

Навчання та тренування у цій сфері вже є доброю традицію серед українських військових. Саме завдяки їхнім старанням ворог ще не проник у серце нашої країни, а більшість українських громадян живуть, не знаючи, що таке війна.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2753759-sogodni-den-povitranih-sil-zsu.html?fbclid=IwAR1Nei75h8E53UxdLvUq_iIN3PECyjgSIoqF1OnVwS-LcBsKxpgbsWP931w

https://24tv.ua/aviatsiya_zsu_provela_viyskovi_navchannya_nad_chornim_morem_foto_i_video_n1188008?fbclid=IwAR3ubBGxt7H3qCS16E7S0F1KMKwHjpWL9Bk3OeNr8qH_LNKE8eOcl4m3BOA

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...