facebook

Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень – Труба

У фракції Порошенка готують «блискавку» до Конституційного Суду – подання про визнання окремих норм Закону про ДБР такими, що не відповідають Конституції України.

Про це написав директор ДБР Роман Труба в Telegram.

“А саме, там вважають, що Президент України не мав права делегувати своїх представників до конкурсної комісії з обрання директора ДБР та його заступників, а також призначати мене на посаду”, – пише Труба.

І додає, що є декілька “але”. Зокрема, закон про ДБР розробляли депутати Порошенка, голосувала за нього вся фракція Порошенка, а він сам урочисто його підписав.

За його словами, три роки тому Порошенко делегував своїх представників до складу конкурсної комісії, механізм роботи якої визначили його депутати з БПП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Три роки ця комісія безперебійно працювала, і питань до неї у екс-Президента не виникало”, наголошує очільник ДБР.

Труба наголошує, що ця комісія, за задумом депутатів БПП, обирає не лише директора ДБР та його заступників, а ще близько 160 працівників ДБР керівної ланки та управління внутрішнього контролю. Проте призначення цих переможців вони чомусь не оскаржують.

“До речі, його фракція свого часу вчепилася у цю норму мертвою хваткою, хоч як ми просили її змінити.
Чи є логіка в цих діях? Звичайно – вона дуже «політична»: оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень, учасником яких він є, значить потрібно знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади”, -каже Труба. І додає, що можна звільнити всіх слідчих ДБР, всіх прокурорів ГПУ, які здійснюють контроль, не можна змінити всі закони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...