facebook

Старшокласникам в Україні підготували нове випробовання: “Тепер доведеться вчити …”

Як стало відомо, в українських школах введуть новий предмет для старших класів

З нового навчального року на старшокласників чекає новий предмет. Так, тепер в школах навчатимуть фінансової грамотності. Про це повідомляє портал “Знай“. Новий предмет введуть з 9-го класу. “Програма, навчальний посібник і робочий зошит”, “Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як” були створені у 2019 році.

Вони повністю враховують зміни у фінансовій сфері за останні 5 років. Так, є блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюта, електронні гроші, платіжні інтернет-інструменти та т.д. “, – повідомляється на сайті Міносвіти.

“1 вересня українським школярам буде запропонований курс фінансової грамотності, який не поступається найкращим курсам Європи та США. Працюючи над цим проєктом разом з Міносвіти, ми мали на меті навчити наступні покоління українців як, коли та чому потрібно користуватися фінансовими послугами. Ми сподіваємося, що цей курс стане основою для реалізації Національної стратегії підвищення фінансової грамотності в Україні “, – підкреслив Роберт Бонд, керівник Проєкту USAID Трансформація фінансового сектора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що школярів і їх батьків чекають значні зміни в цьому навчальному році. Їх вже встигла анонсувати нинішня влада. Зокрема, в школах будуть скасована шкільна форма і дошки пошани. Також значно розшириться програма домашнього навчання. Тепер діти, які зайняті спортивною кар’єрою або музичної зможуть відвідувати свої тренування і заняття без відриву від основного місця навчання. Також планується збільшити зарплати шкільним учителям, щоб зробити професію більш перспективною для молодих фахівців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...