facebook

Луценко зібрався звільнятися

Генпрокурор подасть заяву про відставку після того,як буде сформована нова Верховна Рада.


Генпрокурор Юрій Луценко має намір написати заяву про відставку, коли буде кому її розглянути. Про це він сказав в інтерв’ю Цензор.net, опублікованому в середу, 21 серпня.

“Очевидно, що президент Зеленський хоче іншого генпрокурора. Звичайно, команда президента не могла зрозуміти, чому всі написали заяву, а я не написав. Писати заяву, тому що всі пишуть, – я не згоден. Я сказав: закон передбачає мою відставку тільки у двох випадках: або за рішенням парламенту, або за власним бажанням”, – сказав Луценко.

Також він заявив, що у нього не було бажання працювати в ГПУ під час невизначеності між президентськими і парламентськими виборами. Водночас він наголосив, що саме тандем ГПУ-МВС забезпечив такі прозорі і президентські, і парламентські вибори.

“За результатами виборів я, безумовно, напишу заяву, як тільки буде кому її розглядати. Але написати заяву після президентських виборів, знаючи, що той парламент нікого не зніме і три місяці тримати в.о. генпрокурора я вважаю неправильним. Зараз все буде як треба, і за крісло я не тримаюся. Мені є чим звітувати. У разі, якщо нова команда захоче моїх порад, вона їх отримає”, – зазначив Луценко.

Говорячи про звіт, Луценко заявив, що вважає себе ефективним генпрокурором. “Мій звіт у Верховній Раді буде дуже простим. Я вважаю себе ефективним генпрокурором. 4 мільярди доларів США повернуті державі. Отримано три тисячі вироків корупціонерам категорії “Б”, – запевнив він.
Луценко поскаржився, що генпрокурор сильно обмежений у своїх можливостях. “В уяві нашого народу генеральний прокурор може все – тому що він генеральний. Тобто, відповідальний за все…Люди вважають,що генпрокурор легко може посадити будь-якого чорта”,- заявив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він пояснив, що насправді ГПУ займається розслідуванням і забезпеченням сторони держобвинувачення у таких справах, як вбивства, грабежі, розбої, угони авто, несплата податків. Також у веденні Генпрокуратури – тероризм, державна зрада, військові злочини і корупція категорії “Б” (до заступника голови ОДА).
“Люди питають – чому не відповідає міністр або чиновник сьогоднішньої влади. І я втомився говорити, що для них держава створила НАБУ. Створити – створила, а питати суспільство за їхню роботу ще не привчили”, – сказав генпрокурор.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...