facebook

У запорізькому музеї відкрили виставку бойових прапорів із передової (фото, відео)

«Знайти 2 однакових прапори неможливо. Адже кожен із них унікальний, не тільки за виглядом, але й за настроєм».

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Прапор – символ честі, доблесті і слави», приурочену до Дня Державного Прапора України.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Бойові прапори – це найважливіші символи честі, доблесті і слави. До Дня Державного Прапора ми показуємо їх і згадуємо про те, що 2004 року 23 серпня президент України підписав наказ про вшанування Дня Прапора і встановлення свята», – розповіла науковий співробітник відділу новітньої історії України Світлана Тараненко.

Як зазначається, на виставці представлено державні та бойові прапори, привезені з місць бойових дій на сході країни. Серед них – прапор 37-го окремого мотопіхотного батальйону 93-ї окремої механізованої бригади та прапор 55-ї окремої механізованої бригади. Їх для виставки передали бійці: перший – командир танка Сергій Бузурний, другий – у 2016 році гарматник 3-ї батареї Геннадій Харченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експонують на виставці також бойові й державні знамена, творчо оформлені художником-аматором, військовослужбовцем 92-ї окремої механізованої бригади Володимиром Гордійченком. На прапорах містяться символи різних військових підрозділів, цитати видатних українців, пам’ятні підписи бійців ЗСУ. Свої роботи Гордійченко почав створювати з 2015 року. І відтоді кожній військовій частині, в якій він був, автор присвятив окремий прапор.

Як сказав військовий художник телеканалу “tv5”, знайти 2 однакових прапори неможливо. Адже кожен із них унікальний, не тільки за виглядом, але й за настроєм.

Виставка працюватиме до кінця серпня, вхід вільний для всіх охочих.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...