Categories: Київ

Об’єднали серця українців. Кримсько-татарські активісти влаштували фестиваль у Києві(відео)

Крим об’єднав серця українців. До Дня Незалежності у Києві відбувся фестиваль, організований кримсько-татарськими активістами. Святкували на галявині поряд із музеєм історії України. Були майстер класи для дітей, зі сцени лунали українські і кримсько-татарські мотиви. Спеціальним гостем заходу стала співачка Джамала. Облаштували на фестивалі і правозахисний майданчик. Організатори кажуть, серед завдань, які ставили перед собою – розповідати правду про життя на окупованому Росією півострові.

Керамічний розпис та візерунки на воді. Навіть такі майстер-класи можуть чимало розказати та ознайомити глибше з  кримськотатарською культурою. Вона тривалий час була на межі зникнення, тож підвищити інтерес українців до цього народу на користь і активістам, і відвідувачам. Є чого повчитися і пізнати: аутентичного та унікального.

Звісно, є що показати кримськотатарським ресторанам. Організували показовий продаж кави, чим одразу викликали зацікавленість публіки і чималу чергу. На піску підігрівають мідну джезву, засипають порцію кави, води і за бажанням – пряності.

Звісно, такі події чудова нагода говорити про найболюче – політв’язнів Кремля. Аби нагадати про всіх українців-політв’язнів та полонених Росією влаштували кампанію #SaveOlegSentsov. Щоб підтримати моральний дух Сенцова, тут можна було написати йому листа. Звернулася до Олега і наша команда і сотні охочих. Далі ці послання передадуть адвокатам арештанта.

Із заходом сонця сцена просто неба – прикувала найбільше уваги. Тут сплелися мотиви й українські, і кримсько-татрські. Звучать пісні виконавців з різних куточків України. Далі привітання від активістів та побажання наступний день незалежності святкувати у рідному для кримських татар Бахчисараї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оля

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

6 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

9 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

10 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

13 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago