facebook

У Києві вшанували пам’ять нацгвардійців, які загинули від вибуху гранати: фото та відео

В Києві вшановували пам’ять нацгвардійців, які загинули під час заворушень під стінами Верховної Ради у 2015 році. Тоді четверо гвардійців загинули, майже півтори сотні людей постраждали.

Саме того дня відбувалося позачергове засідання парламенту й у цей час активісти протестували проти ухвалення змін до Конституції. Йдеться про зміни в частині децентралізації, де йшлося про місцеве самоврядування в деяких частинах Луганської та Донецької областей, а також про надання особливого статусу Донбасу.

Тоді біля верховної Ради зібралося дуже багато активістів й почалися сутички між правоохоронцями та активістами. Спочатку застосували сльозогінний газ, а потім навіть бойову гранату, через яку загинуло четверо нацгвардійців.

Троє загинуло на місці, а ще один помер через 25 днів після тяжкого поранення. У тому, що сталося Арсен Аваков звинуватив партію “Свобода”. Підозрювані були затримані, проте досі відбуваються судові засідання.

Наша дитина лежала 25 днів в комі. 25 років йому було і на 25 день він помер. Ті, хто організували цю акцію – Швайка, Тягнибок, ще там було багато різних депутатів, я б дуже хотіла, щоб вони були покарані, – заявила мати загиблого нацгвардійця Майя Дацюк.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На лаві підсудних опинилися Сергій Крайняка та Ігор Гуменюк, якого обвинувачують у тому, що він безпосередньо кидав гранату. За цей час відбулося близько 60 судових засідань у Шевченківському суді, але винних досі не покарано.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...