facebook

Зеленський: Якщо уряд не знизить вартість комунальних послуг,«Будемо прощатися »

Новий уряд повинен знизити вартість комунальних послуг для населення, інакше президент Володимир Зеленський ініціює його розпуск. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю з нагоди 100 днів свого президентства на каналі  «1+1»

«Задача така поставлена новому уряду: вони повинні показати модель, і якщо моделі не буде зменшення комуналки, будемо прощатися з урядом. Все, що вони зможуть, вони зроблять», – сказав він.

Зеленський уточнив, що власне ціна комунальних послуг може лишатися такою ж, але тоді мають зрости доходи.

«Питання не в тому, яка ціна комуналки, питання – який відсоток від того, що людина отримує, пенсію чи заробітну плату, вона сплачує за комуналку… Комуналка може бути й такою ж, тому що є ринкові ціни і таке інше – тоді збільшуємо пенсії, субсидії, заробітну плату. Тобто ми говоримо про відсоток, не може 50%, 70%, 80% чи 90% від тієї суми, яку отримує людина, вона не може сплачувати за комуналку», – стверджує президент.

Він уточнив, що Кабінет міністрів знає про його позицією і «щось готує».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За Конституцією, Верховна Рада за пропозицією президента може ухвалити резолюцію недовіри до уряду своєю конституційною більшістю. Це може статися не раніше ніж за рік після схвалення програми уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...