facebook

Відпустка і походи в магазин: Розкрилася причина відправки Зайцевої у “VIP-Колонію ”

Винуватиця смертельної ДТП у Харкові на Сумській Олена Зайцева, засуджена до 10 років ув’язнення, буде відбувати термін у виправній установі через відсутність підходящої колонії.

Про це повідомляють “Комментарии. Харьков”. Нагадаємо, 2 вересня дівчину етапували в Покровський виправний центр № 79 у Дніпропетровській області. Найближчі два тижні вона буде перебувати там на карантині.

“Зайцеву засудили за злочин, вчинений через необережність – за статтею 286. виправних колоній для утримання жінок, які вперше скоїли злочин із необережності, в Україні немає.

Тому на базі Покровського виправного центру створили сектор мінімального рівня безпеки для жінок, які відбувають покарання за такою статтею. І сектор у Покровському центрі – єдиний в Україні, тому що зараз у країні всього 4 жінки, включаючи Зайцеву, відбувають покарання за злочини з необережності”, – пояснили журналістам у прес-службі Державної кримінально-виконавчої служби України.

Відомо, що засуджена харків’янка буде жити в одному приміщенні з цими жінками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З рештою ув’язнених виправного центру вона перетинатися не буде.

Сектор, де проведе наступні роки винуватиця ДТП, розрахований на 15 осіб. У ньому два спальних приміщення зі свіжим ремонтом, санвузол із бойлером і пральною машинкою та свій прогулянковий дворик.

Тричі на тиждень дівчина в супроводі зможе сходити в магазин. Крім того, вона зможе далі вчитися у виші, але тільки дистанційно.

Один раз на рік Зайцева зможе з’їздити у відпустку, але тільки за місцем прописки, до Харкова, на 14 днів і за умови, якщо буде добре поводитися й працювати (Покровський виправний центр спеціалізується на швейному виробництві).

“Коли засуджена приїжджає у відпустку, вона відразу ж йде до органу пробації, реєструється і щодня повинна відзначатися у інспектора. Якщо вона пропустить хоч один день, то її примусово привезуть до виправного центру і більше вона вже не отримає відпустку ніколи. За кордон засуджена теж не зможе вільно виїхати – у неї немає закордонного паспорта”, – додали в прес-службі.

Що стосується обмежень, то жінкам, які відбувають термін у цьому секторі, не можна користуватися своїм мобільним телефоном, а спілкуватися з рідними вони можуть у спеціальних переговорних кімнатах.

Відзначимо, виправний заклад, в якому буде сидіти Олена Зайцева, мало схожий на в’язницю, а більше на комфортабельний гуртожиток. Нещодавно в мережі з’явилися фото камер, санвузлів і їдальні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...