facebook

82-річний британець пожертвував найбільшу в історії суму для хворих на Альцгеймер

82-річний дантист Малкольм Джойс віддав 1 мільйон фунтів благодійному фонду допомоги хворим на Альцгеймер, після того як дружина Джин померла від цього захворювання.
32ccb0b-cholovik-altsgejmer300

Його пожертва стала найбільшою в історії, отриманою від однієї людини, пише The Daily Mail.

Джойс піклувався про дружину, відтоді як у 2008-му їй діагностували хворобу. Фонд, якому пішли гроші чоловіка, допомагав жінці боротися із захворюванням.

Не чекаючи, доки сам відійде в інший світ, щоб передати благодійній організації усі свої заощадження, Малкольм Джойс зробив це ще за життя.

Дружина Малкольма завжди брала участь у волонтерських проектах, і це надихнуло його на такий щедрий жест.

82-річний дантист віддав 1 мільйон фунтів фонду допомоги хворим на Альцгеймер, після того як дружина померла.

Я лежав у ліжку кілька місяців тому й думав: “Чому робити із пожертви бажання на майбутнє, якщо можна допомогти люди зараз?” –  розповів Джойс.

Я завжди був імпульсивним у прийнятті рішень і заробив свої гроші завдяки легкій вдачі. Я вірю, що маю зобов’язання перед своєю дружиною – допомогти тим, хо цього потребує. Для нас із нею гроші ніколи не були на першому місці“.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уперше чоловік помітив, що із Джин щось не так, коли вона попросила прийняти душ під час перельоту до Австралії у 2006 році. Їм подали обід, а вона сказала: “Я б хотіла піти зараз в душ, милий”.

Я тоді відповів Джин: на Бога, ми ж у літаку! – пригадує Малкольм.

Під час тої відпустки вона поводилася як дитина, але ми навіть не підозрювали, що хвороба дає про себе знати“.

Дружина Малкольма завжди брала участь у волонтерських проектах, і це надихнуло його на такий щедрий жест.

Отримавши остаточний діагноз, Джин Джойс, яка усе життя захоплювалася танцями й вокалом, стала  дратівливою й часом агресивною до свого чоловіка.

Малкольм доглядав за нею тривалий час, доки лікарі не припустили наявність раку кишечника у нього самого. Тоді Джин довелося перейти під опіку благодійної організації.Він віддав усі свої гроші, щоб допомогти іншим парам долати наслідки хвороби Альцгеймера.

У мене хороша пенсія, і я не зациклений на грошах, – поділився Малкольм.

Я – антиматеріаліст, тож позбутися заощаджень для мене дійсно мало сенс. Я просто невимовно вдячний людям, які допомагали нам із Джин увесь цей час“.

“У мене хороша пенсія, і я не зациклений на грошах”, – поділився Малкольм.

Директор фонду Джеремі Наджес розповів, що допомога Малкольма – найбільша з усіх, що їм доводилося отримувати.

Завдяки йому ми переконаємо більше людей, що можемо допомогти їм жити із цим складним захворюванням“, – підсумував Наджес.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...