facebook

Зеленський домігся справжнього прориву! Це торкнеться кожного українця. При Порошенкові такого б ніколи не було

Озвучена остаточна дата, коли РФ сяде за стіл переговорів з Україною щодо газу

У Росії підтвердили, що готові провести переговори щодо транзиту газу з Україною і Єврокомісією. Про це повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак:

Будемо вважати цю дату узгодженої, ми готові провести консультації”, – заявив Новак, відповідаючи на питання чи згодна РФ провести тристоронні консультації РФ-ЕК-Україна 19 вересня. Відомо, що переговори пройдуть в Брюсселі.

Нагадаємо і про те, експерт з питань енергетики Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп, розповів чому після введення “Північного потоку-2” і інших “потоків” Україна втратить левову частку транзиту російського газу в Європу і про недалеке майбутнє енергетичного сектора України в цілому.

Так на запитання інтерв’юера про те, чим загрожує для України будівництво «Північного потоку-2», експерт відповів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«« Потік » вже добудовують, третина маршруту вже прокладена, використовуватися в цьому році ще він не буде, десь з 2022 року використовуватися почне, фактично – Німеччина буде відповідати за його використання».

Він уточнив:

«Після 2022 року ми втрачаємо через перший « Потік » (Турецький) 16 млрд. кубометрів. Починаючи з 2025 року може складеться ситуація, коли треба буде Україні робити що-небудь, щоб ця труба була затребувана. »

«…Друге і головне, мабуть – щоб українці шукали європейського партнера щодо спільного використання цієї труби, але у нас це дуже туго йшло, ми партнера поки так і знайшли. І не виключено, якщо ми цього партнера до 2025 року не знайдемо, то зазнаємо збитків – цю ж Трубу треба буде переоснащувати, «консервувати» і т. д. Ми будемо втрачати, те що мали вже – це від 2 до 3 млрд. доларів на рік.”.

Експер впевнений, що за Порошенка Україна ніколи б не стала енергоефективною:

«..Коли там Порошенко їздив до Туреччини по першому Потоку, Ердоган урочисто все відкривав, тепер ми відмовляємося від ролі важливого транзитера … Якщо підсумувати: це не дуже хороша тенденція, коли ми заради диверсифікації імпорту, тоді, коли ми можемо самі добувати і себе забезпечувати, ми просто відмовляємося від регіонального співробітництва. Звичайно, треба з цим напрямком все ж намагатися працювати, а не просто переорієнтуватися на імпорт – бо сховища у нас є, можливості є … ».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...