facebook

Климент звернувся до Зеленського з приводу обміну полоненими

Архиєпископ ПЦУ попросив президента включити в обмінний список Володимира Дудку і Костянтина Давиденка,а також незабувати про кримських татар.

Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) Климент попросив президента Володимира Зеленського включити в списки на обмін полоненими Володимира Дудку і Костянтина Давиденка. Про це повідомляє Укрінформ у понеділок, 16 вересня.
Климент також нагадав про кримських татар, яких “посадили тільки за те, що вони молилися вдома, через порушення закону Ярової, що забороняє проводити будь-які молитви вдома”.
“Володимир Дудка, він зараз знаходиться в дуже важкому фізичному стані. І друга особа – це Костя Давиденко. Їм присуджено вирок, і я б дуже просив президента України Володимира Зеленського, новообраного голову СБУ, омбудсмена з прав людини Людмилу Денісову, щоб ці дві особи були в списках на обмін”, – сказав Климент.
Климент також попросив Зеленського включити в обмін кримських татар, яких судять у справі про організацію Хізб ут-Тахрір.
“Судять за те, що вони моляться Богу. Хто вони – хізби, не хізби, я не знаю, але в Криму до 2014 року ніхто з поясом шахіда не бігав і жодного теракту не було”, – сказав архієпископ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...