facebook

ЮНІСЕФ: 50 мільйонів дітей у світі – біженці

Майже 50 мільйонів дітей у світі вважаються біженцями, йдеться у звіті Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ), оприлюдненому в середу, 7 вересня, повідомляє агенція edp.

Як зазначається, 28 мільйонів дітей втікають від переслідувань та конфліктів у межах власної країни чи до інших держав. Щодо близько одного мільйона неповнолітніх триває процес розгляду справ про надання притулку, а ще 20 мільйонів втекли з рідних країн через бідність, високий рівень злочинності або ж з інших причин, як от екологічні загрози.

795404

За даними організації, багатьом неповнолітнім біженцям не вдається вижити під час втечі до інших країн, зокрема тому, що вони гинуть чи їх убивають. Діти-біженці також часто отримують травми, страждають від недоїдання, піддаються сексуальній експлуатації та насильству, наголошується у документі.

ЮНІСЕФ вимагає, щоб уряди транзитних, приймаючих країн та країн, які є батьківщинами малолітніх біженців набагато краще захищали їх від дискримінації та насильства. Зокрема, наголошується, що діти не повинні бути відділеними від своїх батьків та бути затриманими на шляху до інших країн. Харчування, освіта та медичний догляд є передумовами гідного людини життя, на яке мають право також і діти, наголошують у фонді ООН.При цьому зазначається, що дедалі більше дітей стають біженцями на свій страх і ризик та потребують особливого захисту. Минулого року 100 тисяч дітей без супроводу подали заяви про надання притулку в інших країнах, що втричі більше, ніж у 2014 році.

Нагадаємо, лише в Німеччині майже 9000 неповнолітніх біженців вважаються безвісно відсутніми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...