facebook

У ЗСУ розповіли, скількох юнаків призвуть восени до війська

У жовтні-грудні 2019 року до української армії призвуть 15 тисяч 200 осіб. Призовний вік в 2019 році – 20-27 років.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника штабу командування сухопутних військ ЗСУ Геннадій Долгашов, пише Інтерфакс-Україна.

“Обсяг призову – 15 тисяч 200 осіб, із них 9 тисяч – Збройні сили України, 4400 – Нацгвардія України, Держприкордонслужба – 1 тисяча осіб, Державна спеціальна служба транспорту – 800 осіб”, – уточнив він.

Долгашов наголосив, що військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань в зоні проведення ООС не залучаються. За порушення закону про військову службу передбачені два види відповідальності – адміністративна (штраф) та кримінальна (обмеження волі до трьох років).

Він нагадав, що осінній призов триватиме від 1 жовтня до 31 грудня. Долгашов зазначив, що строк служби становить півтора роки, але ті, хто мають вищу освіту служитимуть рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Долгашов уточнив, що відстрочка від призову терміном на рік можлива через стан здоров’я, а також для здобуття освіти чи професійної діяльності. Разом з тим, відстрочка може бути надана у зв’язку з непрацездатністю родичів і наявністю дитини до три років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...