facebook

Названо найкасовіший мультфільм в історії

Хоча нова картина Walt Disney Pictures «Король лев», заснована на однойменному мультфільмі 1994 року, отримала змішані відгуки, а її рейтинг на Rotten Tomatoes становить всього 52%, їй вдалося стати найкасовішим анімаційним фільмом в історії.

Основним недоліком нової стрічки критики називають відсутність оригінальності і площину емоційних реакцій героїв. Проте, всього за місяць вона змогла зібрати 1,335 мільярда доларів, обійшовши попереднього рекордсмена – мультфільм «Холодне серце», який заробив 1,277 мільярда доларів.

Кругленьку суму «Король лев» отримав не тільки завдяки прокату, а й сувенірній продукції: більше двох мільярдів доларів принесли продажі товарів із зображеннями персонажів з цього мультфільму. Таким чином «Король лев», у створенні якого взяли участь Бейонсе, Сет Роген, Дональд Гловер і Чиветел Еджіофор, зайняв 12 рядок у рейтингу найбільш комерційно успішних фільмів. Перше місце в списку дісталося супергеройський екшн Marvel «Месники: Фінал» з доходом 2,79 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що оригінальна картина 1994 року стала одним з найуспішніших проектів Disney і отримала два «Оскара». До речі, «Король лев», Рапунцель запутана історія мультфільм 2010, а також інші популярні мультиплікаційні фільми у відмінній якості можна переглянути на відеосервісі filmka.net.

А нещодавно в ЗМІ засвітилась інформація, котра точно засмутить шанувальників легендарного мультфільму. Виявляється, «Король лев» 1994 року – плагіат японського аніме «Білий лев Кімба» або «Імператор джунглів» режисера Осаму Тедзукі. І вийшло воно ще в 1965 році!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Звичайно ж, творці «Короля лева» заперечують свою причетність до плагіату і запевняють, що не знали ні про яке Кімбі, коли створювали свій мультфільм. Але ці кадри наочно демонструють вражаючу схожість між творами.

Сюжети у мультфільмів різні, але ось схожих персонажів, можна навіть сказати «запозичених», досить багато. Навіть головного героя в американській версії «Імператора джунглів» спочатку хотіли назвати Сімба! Мовою суахілі, поширеноій в Африці, слово «Сімба» означає «лев». Але з’ясувалося, що в США вже зареєстрована торгова марка якихось товарів з однойменною назвою, тому першу букву в імені персонажа було вирішено замінити. Також потрібно відзначити, що на DVD-виданні «Короля Лева» була розміщена невелика добірка ескізів, серед яких був ескіз з білим левом. Наскільки ви пам’ятаєте, в диснеївському мультфільмі білих левів не було.

Після виходу «Короля лева» тисячі фанатів аніме звернулися до студії Walt Disney з вимогою визнати факт запозичення деяких сцен і персонажів з манги «Імператор джунглів». Але у відповідь творці мультфільму заявили, що знати не знають ніякого Кімбо. В компанії завзято ігнорують всі ці аргументи, переконуючи, що «будь-які подібності є збігом».

Tezuka Productions – невелика фірма, яка створила Кімбо – відмовилася подавати позов проти Walt Disney Pictures, пояснивши це тим, що у них «просто немає шансів». Мало хто знає, але американська студія славиться не тільки великою кількістю випущених фільмів і мультфільмів, а ще й відмінними адвокатами, які входять в 20-ку найкращих в світі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...