facebook

Депутат від НФ Донець пропонує публікувати “не всю” е-декларацію

Народний депутат від “Народного Фронту” Тетяна Донець пропонує внести зміни в законопроект про електронне декларування доходів чиновників.

60792e5-donets-t

Про це йдеться в проекті Закону про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції”.

Так, в ст. 47 “Облік і оприлюднення декларацій” Донець пропонує, щоб на сайті НАЗК  оприлюднювалася інформація тільки про час сформування декларації, “узагальнена інформації про отриманий дохід за звітний рік, розмір сплачених податків, сума коштів або вартість товарів, виконаних робіт, наданих послуг , перерахованих в якості благодійної допомоги фізичним особам і некомерційним установам та організаціям”.

Також вона пропонує суб’єкту декларування в “разі відмови члена сім’ї суб’єкта декларування надати будь-які відомості або їх частину для заповнення декларації” вказати про це в декларації. У чинному ж законопроекті від декларанта потрібно надати всю відому йому інформацію про такого члена сім’ї.

Також Донець пропонує не згадувати в е-деклараціях вартість майна на момент набуття у власність, володіння або користування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, в чинному законопроекті в декларації необхідно вказувати інформацію про співвласників об’єкта, який перебуває у спільній власності. Донець же пропонує, щоб декларант інформацію про співвласників такого майна подавав на письмовий запит НАЗК. На запит НАЗК Донець також пропонує подавати інформацію про людей, які отримали в управління цінні папери від декларанта.

Також, вона пропонує, щоб дані про транспортні засоби не вказувалися суб’єктом декларування, а автоматично відображалися з держреєстру МВС.

Також Донець пропонує декларувати тільки ті подарунки, вартість яких перевищує 10% доходу отриманого за звітний рік, а для подарунків у вигляді грошових коштів – якщо розмір таких подарунків, отриманих протягом року, перевищує 10% доходу отриманого за звітний рік.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...