facebook

Подвійна пенсія для українців: міністр Соколевська розповіла, хто і коли зможе отримати

Накопичувальну систему пенсійних виплат поки неможливо реалізувати в Україні. В рамках її функціонування, кожен громадян має здійснювати щомісячні внески на власний рахунок, завдяки чому в майбутньому він отримає відразу дві пенсії.

Міністр соціальної політики Юлія Соколевська вважає, що про таку систему українці можуть поки тільки мріяти, передає “Інтерфакс-Україна”.

За її словами, в Україні поки що відсутня відповідна інфраструктура, але новий уряд почав багато напрацювань, що стосуються питання пенсійних виплат. Соколевська завила, що очікування людей навряд-чи будуть виправдані.

“Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде засобів”.

Міністр зазначила, що для початку роботи накопичувальної системи повинен бути ретельно продуманий її дизайн. Поки неясно, хто платитиме внески, який відсоток вони будуть складати, як зробити правильні розрахунки, і, головне, на скільки це буде вигідно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Соколевська вважає, що головний плюс накопичення – це заощадження грошей:

“Зазвичай це працює так, що кошти інвестуються, а значить, повинен бути ринок, куди можна інвестувати. На сьогодні в Україні такого ринку фактично немає.”

Вона підкреслила, що перші кроки вже зроблено. Зараз необхідно час, щоб ввести накопичувальну систему.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...