facebook

Опалювальний сезон під загрозою зриву: хто може лишитися взимку без тепла(відео)

Зима, а з нею й опалювальний сезон усе ближче, та газом Україна вже запаслася.

В підземних сховищах нині понад 20 млрд м2. Таких обсягів достатньо навіть за умови припинення транзиту російського газу через нашу ГТС. Утім, тепло може бути далеко не у всіх українських домівках. Через борги тепловиків чимало міст ризикують повторити досвід Сміли й відключити тепло просто посеред зими.

Борги тепловиків ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону. Торішня історія зі Смілою, коли через заборгованість за газ місто лишилося без опалення, ризикує повторитися знову. У Нафтогазі попереджають, що загалом у країні до зими не готова понад сотня теплокомуненерго, удеяких борги просто астрономічні.

У зоні ризику знову Сміла, а також низка інших міст і містечок. Аби їхні жителі не залишилися без опалення, а з газових труб більше не зривали пломби, місцеву владу закликають терміново втрутитися в ситуацію.

Фахівці наголошують, що відповідальність за підготовку до зими лежить на місцевій владі та теплокомуненерго.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Натомість сумлінним тепловикам Нафтогаз пропонує бонуси. Відтепер котельні зможуть закупити паливо на зиму за вересневими цінами й таким чином зекономити в розпал сезону, коли вартість газу може зрости.

Продукт Газовий запас став доступним для всіх виробників тепла, які не мають боргів, зокрема й ОСББ з власними котельними. Аналогічним продуктом для побутових споживачів скористалися вже понад 50 тис. українських родин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...