facebook

Завдання для першокласників зламало мозок дорослим

Користувач мережі спантеличив оточуючих дитячої задачкою на просторове мислення, за умовами якої потрібно було намалювати коло, і зліва від нього квадрат.

Про це він написав на Pikabu. За словами користувача, його дитина впорався із завданням, але вчитель не зарахував рішення.

Учень, слідуючи умові, зобразив квадрат зліва від кола, проте рішення виявилося невірним, що здивувало більшість користувачів. З’ясувалося, що вчитель не зарахував рішення, так як школяр повинен був представити себе на місці кола, та виходячи з цього намалювати квадрат зліва.

Таким чином, на папері квадрат виявився б справа. Однак в самому завданні таких уточнень немає.

“Так це у вчительки проблеми з просторовим мисленням. Завдання поставлене пряма, ніхто не вимагає ставити себе на місце кола”, – написав один з користувачів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“А як зрозуміти, де у кружечка ще й потрібний бік? Може, насправді він лежить обличчям вниз поперек листа”, – висловили сумнів інші.

“Якщо ви бачите знак “Поворот направо заборонений”, чи потрібно себе представляти на місці цього і знака? І чи значить це насправді, що заборонений поворот наліво?” – пожартувала одна з коментаторів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...