facebook

Українці не голосували за президента, який оголосить війну – Зеленський

Володимир Зеленський заявив,що обирає дипломатичний шлях і не готовий повертати Донбас військовим шляхом.


Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що не є прихильником повернення окупованих територій Донбасу військовим шляхом. Про це він заявив під час прес-марафону в четвер, 10 жовтня.
“Я йшов (на вибори. – ред.) як президент миру. Суспільство не голосувало за президента, який прийде і скаже, що з цього дня у нас військовий стан, війна, ми будемо воювати, у нас армія готова, ми підемо на Донбас війною і заберемо війною свої території”, – сказав він.
Зеленський вказав, що не готовий втрачати людей, тому обрано дипломатичний шлях.
“Так, як у мого попередника (Петра Порошенка. – ред.). Ми отримали багато всього (від попередньої влади. – ред.): війну, корупцію, ПриватБанк, ліцензії каналів. Дуже багато всього отримали. Але все це не вирішується військовим станом”, – зазначив він.
Зеленський пояснив, що хоче спробувати за допомогою Мінського і нормандського форматів “знайти кроки”.
“Я не хочу наших людей лякати. Пам’ятаєте, коли колишній президент (Порошенко. – ред.) намагався ввести воєнний стан у деяких регіонах України? Пам’ятаєте, що було з людьми? Як люди реагували? Страх, паніка, потрібно бігти, їхати з країни. Ви чого хочете? Хаосу? Я не хочу хаосу”, – заявив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...