facebook

Тайфун у Японії: у найближчі години негода дійде у Токіо, в зоні евакуації перебувають 15 млн осіб

Тайфун у Японії: у найближчі години негода дійде у Токіо, в зоні евакуації перебувають 15 млн осіб

За даними японських метеорологів, максимальний рівень загрози оголошений принаймні в семи префектурах центральної частини країни, включаючи Токіо і його околиці. Місцевих жителів закликають сховатися в спеціальних евакуаційних центрах, не чекаючи розпорядження про обов’язкову евакуацію, пише УНН з посиланням на місцеві ЗМІ.

Японське метеорологічне управління попереджає, що тайфун “Хагібіс” викличе в Токіо пориви шквального вітру швидкістю 65 м/с і вище. Більше 15 млн осіб готуються до евакуації.

Тайфун “Хагібіс”, який місцеві метеорологи порівнюють з тайфуном “Іда”, який забрав в 1958 році життя понад 1,2 тисячі жителів Японії, в даний час рухається у напрямку до японської столиці. Метеорологи прогнозують випадання рекордних опадів і загрозу виникнення зсувів і розливів річок. Негода також стала причиною повної зупинки залізничного сполучення в Токіо, включаючи рух високошвидкісних поїздів “сінкансен”. Через тайфун у Токіо закриті більшість магазинів, ресторанів і аптек, включаючи цілодобові. Повністю припинили роботу два столичні аеропорти — Ханеда і Наріта. Це стосується вильоту і прильоту як внутрішніх, так і міжнародних рейсів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тайфун у Японії: у найближчі години негода дійде у Токіо, в зоні евакуації перебувають 15 млн осіб
КИЇВ. 12 жовтня. УНН. За даними японських метеорологів, максимальний рівень загрози оголошений принаймні в семи префектурах центральної частини країни, включаючи Токіо і його околиці. Місцевих жителів закликають сховатися в спеціальних евакуаційних центрах, не чекаючи розпорядження про обов’язкову евакуацію, пише УНН з посиланням на місцеві ЗМІ.

Залізничне сполучення і рух метро в Токіо також повністю припинено, а самі станції закриті через загрозу затоплення. Більшість ресторанів і аптек, а також магазинів, включаючи цілодобові, закриті.

Як писав УНН, Японія оголосила найвищий ступінь загрози в зв’язку з тайфуном “Хагібіс”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...