facebook

Помер творець мультфільму “Жив-був пес” Едуард Назаров

Радянському мультиплікатору Назарову було 74 роки.

Радянський мультиплікатор, режисер і художник, народний артист Росії Едуард Назаров помер на 75-му році життя. Про це повідомили в прес-службі Міжнародного фестивалю “Крок”, президентом якого він був, передає “ТАСС”.

57d54c1c0ec69

Назаров переніс складні операції, проте до останнього дня продовжував працювати. Йому було 74 роки.

“Навіть переживши важкі операції, Едуард Васильович продовжував активно працювати вдома. Він давав консультації студентам і своїм колишнім учням по Skype, читав десятки сценаріїв, працював у складі експертної ради Національної анімаційної премії “Ікар”, – йдеться в повідомленні.

Час і дата прощання з артистом поки уточнюються.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як режисер Едуард Назаров зняв такі мультфільми: “Жив-був пес”, “Пригоди мурашки”, “Про Сидорова Вову”, як художник-постановник робив анімаційні стрічки “Вінні-Пух”, “Острів” та інші.

Нагадаємо, Назаров закінчив Строгановське художньо-промислове училище, працював у мультиплікації з 1959 року – спочатку розмальовником, потім асистентом художника-постановника.

З 1979 по 2000 рік артист викладав на Вищих курсах сценаристів і режисерів. У 1993 році організував школу-студію мультиплікаторів-режисерів “Куля” спільно з Андрієм Хржановським, Федором Хитруком, Юрієм Норштейном.

Разом з Норштейном брав участь у проекті Юрія Червоного щодо створення мультиплікаційного фільму на основі малюнків дітей-інвалідів. Після смерті Олександра Татарського у серпні 2007 року обійняв посаду художнього директора студії “Пілот”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...