facebook

Плануємо зимові канікули. Скільки коштує відпочинок в Карпатах сезон 2019−2020

Мальовнича природа і величезна кількість гірськолижних курортів щорічно приваблюють в Карпати не лише українців, а й мешканців інших країн.

Кінець листопада – початок зимового сезону для відпочинку в Карпатах. Лижі, сноуборди, чисте повітря і неймовірна краса навколо. Сезон 2019-2020 обіцяє бути сніжним і багатолюдним, а значить відпочинок потрібно планувати заздалегідь, пишуть Версії з посиланням на НВ.

Розповідаємо про три курорти Західної України, на які варто звернути увагу.

Куди поїхати в Карпати? Буковель

Буковель Буковель – найпопулярніший і найдорожчий гірськолижний курорт України. Буковель знаходиться всього в парі годин їзди від Івано-Франківська, що дуже зручно для подорожей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це ідеальне місце, як для гірськолижного відпочинку всією сім’єю, так і для інших зимових розваг. Катання на ковзанах, снігоходах, відвідування різних SPA-зон та 50 км лижних трас – все це можна зустріти в Буковелі.

Траси гірськолижного курорту розраховані на різні рівні складності: тут можуть кататися як любителі, так і професіонали. Але Буковель насамперед сподобається любителям складних схилів і швидкісних спусків.

Яремче

Містечко Яремче також дуже популярне серед любителів зимового відпочинку – навколо немає ніякої промисловості, тільки неймовірна природа та чисте повітря. Головною особливістю відпочинку в Яремче є поєднання сучасності і давніх національних традицій, які шанують місцеві жителі – гуцули.

Тут можна прогулятися по сувенірному ринку, продегустувати місцеву їжу або взяти екскурсію по околицях, таким як Стежка Довбуша, Гора Хом’як і т. д. Також з Яремче можна піднятися на найвищу точку Карпат – гору Говерлу.

В Яремче знаходиться велика кількість різного житла на будь-який вибір – від приватних садиб до готельних комплексів. Ціни на житло і розваги будуть трохи нижчі, ніж в Буковелі.

Якщо вибирати Яремче як гірськолижний курорт, то варто знати, що він більше підходить для початківців лижників, професіоналам тут буде нудно. Курорт знаходиться в 30 км від Буковеля, тому багато хто живе в Яремче, а катається в Буковелі.

Славське

Славське – третій не менш популярний курорт Карпат, який знаходиться в 130 км від Львова. В Славське приїжджають покататися на лижах, помилуватися природою і відвідати унікальні місця – печера Писана криниця і водоспад Кам’янка.

Найпопулярніший лижний комплекс розташований на горі Тростян – 11 трас різної складності для любителів активного відпочинку. Тут можна взяти напрокат будь-яке спорядження, також можлива оренда гірськолижного одягу і захисту. Вартість залежить від сезону, кількості днів і категорії спорядження.

Скільки коштує відпочинок в Карпатах взимку?

Сніг в горах випадає вже в кінці листопада, але сезон ще низький, тому ціни на житло та їжу дуже доступні.

Більш популярний передсвятковий та святковий сезони починаються в останніх числах грудня і тривають до Різдва. Ціни в цей період вже досить високі.

У пік сезону – середина січня-кінець лютого – знайти житло буде досить важким завданням, тому варто подумати про відпочинок завчасно.

Відпочинок в Карпатах: ціни на житло В кінці листопада-середині грудня двомісний номер коштуватиме:

Буковель:

готель – від 900 грн до 3500 грн за ніч; вілла/приватна садиба – від 600 грн до 1500 грн за ніч. Яремче:

готель – від 600 грн до 2000 грн за ніч; вілла/приватна садиба – від 300 грн до 1000 грн за ніч. Славське:

готель – від 500 грн до 1100 грн за ніч; вілла/приватна садиба – від 250 грн до 1000 грн за ніч. Ближче до Нового Року та піку гірськолижного сезону (січень-лютий) ціни на житло, їжу та спорядження будуть значно збільшуватися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...