facebook

Через інформаційні сайти та соціальні мережі агресор просуває фейкові новини, які негативно впливають нашу свідомість

У сучасному інформаційному світі все частіше можна натрапити на фейкові новини, які поширює агресор для просування своєї пропаганди серед українського населення. Саме в інтернеті зосереджена надзвичайна кількість новин, серед яких ті, що можуть бути негативними для нас. Проте через інформаційні сайти, соціальні мережі Росія просуває свою брехню, заражає свідомість громадян та навіть може переманювати на свою сторону.

Щодня спеціальні органи проводять перекачок у інформаційних ресурсів та новин, які опубліковані там. Таким чином блокують неякісний контент. Проте навіть попри це, фейкові новини всеодно просочуються через різні пабліки та сторінки у соцмережах. У таких умовах наше завдання навчитися протистояти ворогу та вміти розбиратись у тому, які новини нас оточують.

Як правило основні способи поширення фейкових новин це інформаційні матеріали, фото та відео. Всі такі публікації направлені на те, що розпалювати ворожнечу між людьми, сіяти непорозуміння чи закликати до утиску тих, хто думає не так, як цього хоче ворог. Якщо ви наткнулися на матеріал, який викликає у вас підозри, то краще просто закрити цю сторінку і читати ті інформаційні ресурси, в яких будете впевнені. Саме так, кожному українцю в таких умовах варто навчитися самостійно визначати де правдиві новини, а де інформація, яка покликана обманути нас. Можемо навіть направляти такі підозрілі матеріали в ті органи, які займаються перевіркою таких публікацій. Найважливіше завдання – не вестися на провокації ворога, не вірити кожній прочитаній новині, адже не все те, що нам дають читати є якісним контентом.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

primorye24.ru/news/post/119499-kak-protivostoyat-ekstremistskomu-kontentu-v-internete?fbclid=IwAR2LQwXPGsLC7mGPub8RHxCHd-eP9_rOGHcHOTRA7S0d4qZQqDUVPrEy0u8

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...