facebook

Не зважаючи на успіх в інформаційній війні з Росією, українці мусять бути постійно на поготові

Вже історично склалося, що наша держава постійно бореться із надзвичайно сильним ворогом, який має на меті знищити українську державність та наш інформаційний простір. Тиск Росії відчутно не тільки на Сході, а й по усій країні. Разом з обстрілами на Донбасі триває інформаційна війна між Росією та Україною. Кожного дня ворог активно працює над тим, аби просунути фейкові новини та вигідні їм повідомлення у мирне українське населення. У Росії щодня сподіваються на те, що наші громадяни проковтнуть ту брехню та пропаганду, над якою активно працює агресор. Проте зараз можна впевнено говорити, що цю інформаційну війну наша держава відстоює. Таку думку висунув й міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Про це він поінформував в інтерв’ю «Радіо Свобода».

“Я не погоджуюся у тому, що Україна програє інформаційну війну, чесно кажучи. Зовсім не погоджуюся. Тому що те, що ми зробили в Україні впродовж останніх 5 років! Проти нас працює масштабна, серйозна, відлагоджена машина по спотворенню інформації. І Україна у цьому вистояла. Створила в громадському суспільстві Україна як країна, в державних інституціях і в силових відомствах інструменти, які цю агресію стримали. Я вважаю, що ми виграли цю боротьбу, на своєму полі точно виграли. І у світі точно виграли”, – наголосив міністр.

Справді так! Росія вигадує все нові й нові методи та інструменти просування своєї пропаганди. Міністр додає, що якщо порівняти ресурси, які були “з того боку задіяні” і якими ресурсами боролася Україна проти цієї агресії, “це незрівнянні ресурси”.

“Тому я категорично не можу погодитися з тим, що ми програємо війну. Але це не означає, що ми не повинні покращувати. Ми повинні потужно захищати свій інформаційний простір. Ми повинні створювати моделі, створювати системи, які будуть продукувати якісні українські наративи. Тобто наше завдання – щоб в нашому українському культурному просторі з’являвся якісний український контент, сучасний, модерновий, такий, який хочеться дивитися”, – зазначив Бородянський.

Незважаючи на успіх у боротьбі проти ворога в інформаційній війні, українці мусять бути постійно на поготові. Розслаблятись у таких умовах зовсім не можна. Кожного разу, відкриваючи інформаційні матеріали, потрібно пересвідчуватися у тому, чи справді це достовірна інформація та чи не зашкодить вона нам. Тільки якщо усі громадяни будуть обережно поводитись в мережі та давати відсіч ворогові, в інформаційній війні ми зможемо не лише протистояти, а й перемогти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

bykvu.com/ua/bukvy/borodjanskij-ob-informacionnoj-vojne-s-rf-ukraina-vystojala/?fbclid=IwAR0PgYI10_Z1U1XvtNw5lfqx2sQLduJt1t5xCCdT147M7W2WxqUSdHO3dS8

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...