facebook

Полум’я “пожирало” все своєму шляху: Жертви лізли на дерева в пошуку порятунку

У лісах Австралії вирують пожежі. Рятувальники і екозахисники б’ють на сполох, тому що вогонь знищує тварин.

Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, масштабні пожежі спалахнули в штаті Новий Південний Уельс поблизу містечка Порт Макварі – це в 250 милях від Сіднея.

Полум’я розповсюдилося на території площею понад 2 гектари, пожирає ліс все на своєму шляху.

На фото очевидця Даррена Патемана, зробленому в Набіаці видно, як член команди RFS (сільська пожежна служба) спостерігає за пожежею уздовж дороги. Майже 1200 пожежних ведуть боротьбу з великими лісовими пожежами на північному узбережжі штату Новий Південний Уельс.

За інформацією рятувальників, жертвами пожежі стали сумчасті коали, що мешкають в тій місцевості. Як правило, при наближенні вогняної небезпеки, вони підіймаються на верхівку дерев. Однак, пожежі настільки потужні, що це не рятує тварин. Це є цілою національною трагедією для Австралії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Екологи стверджують, що пожежі різко скорочують популяцію коал, їх залишилося в природі близько 43 тисяч. Міністерство охорони навколишнього середовища віднесло цей вид до статусу “вразливих”.

Як повідомила рятівник Чейні Фланаган, пожежа у Порт Макварі – знищила місце, де жили і розмножувалися сотні різних видів коал.

“Пожежа була такої сили, що число жертв буде дуже високим”, – заявила Фланаган.

Відзначимо, в Новому Південному Уельсі за останній час відбулися сотні пожеж.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...