facebook

Не тільки стріляючи

Вже кілька років поспіль українська земля страждає від тиску РФ. Проте ворог для цього використовує не тільки зброю. Інформаційний тиск Росії на українських громадян на сьогоднішній день є справді потужним. Для пропаганди своєї ідеї агресор використовує інтернет, соціальні мережі. Все частіше на просторах всесвітньої інтернет-мережі трапляються неправдиві повідомлення, які поширюють несправжні та навіть неіснуючі користувачі. І все з однією метою – вплинути на свідомість українського населення.

Для ведення інформаційної війни Росія використовує усі наявні можливості. Великою популярністю у мережі користуються фото/відео хостинги. У поле зору потрапив веб-ресурс, який входить у ТОП-10 найпопулярніших фото-хостингів світу. З однієї сторони вони дозволяють дизайнерам та художникам розміщувати пропозиції для продажу свого продукту, а з іншого для покупця – знайти необхідний якісний матеріал для своїх потреб. Проте цим почали користуватися спецслужби Росії. Вони створюють розгалужену мережу Інтернет-агенцій та електронних ЗМІ, які створюють попит на недійному ринку на зображення тенденційного характеру, що містять  пропаганду та мають деструктивний вплив на процеси мислення у суспільних групах. Розповсюдження таких матеріалів в результаті призводить до формування певної суспільної думки.

Російські спецслужби спонукають проросійськи направлених користувачів мережі реєструвати облікові записи на міжнародних фото-хостингах та викладати у публічну демонстрацію фото чи відео-матеріали, направлені на підтримку порушення територіальної цілісності країни, окупації АР Крим РФ та визнання так званих «ДНР» і «ЛНР» на території східних областей. Це призводить до загострення суспільно-політичної ситуації в нашій країні та дискредитації України на світовій політичній арені.

Світове законодавство у наш час не сприймає це як очевидну проблему, оскільки вказані дії не порушують законодавство тих країн, де розміщено серверне обладнання хостинг-компаній, де знаходяться Інтернет-платформи з подібним контентом.

Крім того, російськими користувачами може поширюватись контент, який має елементи психологічного впливу на свідомість користувачів мережі Інтернет. Такими діями підконтрольна спеціальним органам РФ мережа користувачів стимулює процеси мислення направлені на популяризацію та виправдання протиправних дій терористичних військових формувань.

Часто ми не знаємо та не розуміємо, що може ховатися у величезній мережі. На перший погляд, здається все просто та спокійно, проте насправді мережа приховує безліч небезпек для користувачів. Ворог використовує нелюдські важелі впливу на людей. Ми постійно маємо бути на сторожі, адже агресор постійно чекає вдалого моменту, щоб вплинути на нашу свідомість.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами: https://dokaz.org.ua/uk/archives/41082?fbclid=IwAR0ILf1LVpBOkRetbRt1FegJxyijdsr0ne6YdOdTiaeJyWzTnUPX5dGcV1U#.XcHO1FUzbIV

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...