facebook

УКРАЇНА ПОТІСНИЛА ФРАНЦІЮ НА ЗЕРНОВОМУ РИНКУ ІНДІЇ ВПЕРШЕ ЗА ДЕСЯТЬ РОКІВ

Вперше за останні десять років Україна вийшла на індійський ринок і зайняла частину ринку, що належить Франції.

Відзначається, що Франція втратила значну частину експорту в цьому році через повені. А Україна зуміла скористатися ситуацією.

pic1241

За даними УкрАгроКонсалт, які наводить агентство, у липні-серпні Україна експортувала 240 тис. тонн пшениці до Індії. Це сталося після повені у Франції, яке скоротило урожай пшениці до найнижчого рівня з початку 1980-х років.

“Традиційно, Індія імпортує більшість пшениці з Франції та Австралії, – йдеться у звіті УкрАгроКонсалт. – Враховуючи зниження виробництва пшениці у Франції в поточному сезоні і проблеми якості, українські експортери отримали відмінний шанс зайняти місце на цьому ринку.”

Відзначається, що Індія готова скасувати 25% імпортний збір на пшеницю, через її нестачу в 2016-2017 роках і стане нетто-імпортером пшениці вперше за останні шість років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому ціна французької пшениці вище, ніж української. “Якщо експортні ціни на французьку пшеницю, як правило, можна порівняти з українськими, то зараз вони вище на $18-20/т., – сказали аналітики. – Тільки Росія може конкурувати з Україною.”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...