facebook

Одна з найгірших в історії: Венеція потерпає від повені

Увечері вівторка, 12 листопада, Італійська Венеція пережила другу найбільшу повінь з кінця 19 століття. О 23:00 рівень води у венеційській лагуні сягнув позначки 194 сантиметри над середнім.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Під водою опинилося близько 82 відсотків території острівної частини міста. Загинули дві людини, в одному з випадків через удар електричним струмом у затопленому домі.

Кілька суден міського водного транспорту винесло на набережну. Частини венеційських островів лишалися без електроенергії.

https://www.instagram.com/p/B4yDApTIh3K/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

View this post on Instagram

Follow @milanocityitalia Pic by @aquaapartments

A post shared by VENICE VENEZIA (@veneziacityitaly) on

Вода затопила й частини історичної базиліки Сан-Марко, щойно відремонтовані після попередньої катастрофічної повені наприкінці жовтня 2018 року. Мер міста Луїджі Бруньяро, припливши на площу перед собором на катері для інспекції, заявив: “Це не просто надзвичайна повінь – це катастрофа, шкоду від якої ще треба буде підрахувати”.

За історичними даними, частини внутрішнього простору базиліки досі затоплювало лише п’ять разів, починаючи з 9-го століття – з того часу двічі за останні 20 років (нинішній раз став третім за цей час).

Причиної повені стали дощі, останніми днями у регіоні Венето і на всьому північному сході Італії тривають сильні зливи з сильними вітрами, які також спричинили повені і шкоди в інших місцевостях.

Крім того, через негоду значної шкоди й жертв зазнали й інші регіони Італії. Тим часом синоптики попереджають, що наприкінці тижня над країною пройде новий циклон із вітрами й зливами.

Венеція, історична частина якої розташована на низці островів у мілководній лагуні, потерпає від регулярних повеней, що спричиняються низкою чинників, усю свою історію.

Кілька з цих повеней мали катастрофічні наслідки для міста. З часу початку фіксації рівня води понад сторіччя тому найгірша повінь, із перевищенням на 194 сантиметри над звичним рівнем води, сталася в листопаді 1966 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...