facebook

Гідна альтернатива: популярні світові платформи замінили заборонені російські сервіси

Сучасній людині направду важко уявити свій повсякденний день без інтернету. Адже саме там зараз можна почерпнути усю потрібну нам інформацію.

Проте за безневинними публікаціями в інтернеті, яскравими сторінками у соцмережах можуть ховатися новини та люди, які мають на меті нашкодити користувачам, повпливати на їхню свідомість, маніпулювати думками. Тому ми самостійно маємо навчитися фільтрувати все, що може нам зашкодити: фейкові новини, підозрілі сторінки та видумані акаунти.

Вже кілька років поспіль в Україні діє заборона на сервіси, які належать країні-агресору. Проте деякі люди і досі шукають різноманітні способи, щоб отримати доступ до заборонених ресурсів. Натомість, з’явилось безліч альтернатив, які не є гіршими, а навіть кращими. Звичним платформам для спілкування «Вконтакте» та «Однокласники» давно вже замінили «Facebook», «Instagram» та «Twitter». Не менш популярна світова платформа «YouTube”. Усім відомим електронним поштам “Mail.ru” та «Яндекс» зараз замінили “Gmail”, “ukr.net”, “exmail”. Для зручного пошуку зараз використовуємо «Google”, замість російського «Яндексу». Аналогічно із картами, сховищем даних, музикою, перекладачем, серіалом порівння цін та браузером.

В умовах російської агресії на українські землі ми повинні бути уважними та забути про російського виробника. Ми маємо пам’ятати про те, що використовуючи російські інформаційні ресурси, ми підтримуємо ворога. Звісно, змусити усіх забути про існування тих платформ, які ще кілька років тому були звичними для населення, важко. Проте ми мусимо робити все для того, аби підтримувати саме нашу державу, нашого виробника, та забути усе, що може бути пов’язано із стороною ворога. Ми мусимо уважно слідкувати за інформацією, яку отримуємо, адже дуже часто це може бути саме провокація ворога. Наша безпека залежить від нас самих.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

coma.in.ua/22070?fbclid=IwAR3rlCbDciY77j8MnLaCe1SvMjmFfW8hT40kyltRuuXmySRoo2BlC1hBcxE

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...