facebook

Різдвяний піст 2019:традиції, що можна їсти

Харчування по дням на різдвяний піст, як правильно харчуватися.

Віруючі люди задаються питанням, коли настає дата початку різдвяного посту, що можна їсти, а що ні і як себе при цьому слід вести. У матеріалі можна знайти відповіді на всі ці та багато інших питань, а також ознайомитися з харчуванням, яке просто необхідно внести в свій раціон, а яке слід уникати.

Різдвяний піст прийшов до нас із давньої християнської традиції. Друга назва посту Філіппов піст, втім, другою назвою вкрай рідко користуються, хіба, що на заняттях з релігієзнавства. Пост починається з 28 листопада і закінчується 6 січня на вечерю.

Помилково думати, що дотримуватися посту це означає тільки утримання від певної їжі. Істинне вірування і дотримання посту – це видалення себе від усього лихого: і справ, і думок, контроль своєї похоті, ліквідація брехні і припинення наклепу.

Відомо, що перші згадки про піст відомі ще з 4 століття. Раніше в перший час існування поста він тривав всього тиждень, але рішенням константинопольської православної церкви було прийнято, що піст буде сорокаденним. Таке рішення було прийнято ще у 1166 році і з того часу ніякі поправки і інші пропозиції не вносилися. Втім, таке рішення прийняли не всі церкви, зокрема існуюча нині Вірменська церква для себе зберегла колишню традицію, в якій у них піст триває, як і раніше всього 7 днів. У їхньому випадку піст починається 30 грудня і закінчується 5 січня на Святвечір.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У католиків, як і у православних мирян теж є піст. Католицький піст теж починається з 29 листопада, при цьому Різдво прийнято відзначати 25 грудня, а не 6 січня як це прийнято у православних християн.

Різдвяний піст є одним з 4 наймасштабніших постів, які спрямовані на святкування Різдва Христового. Правила посту говорять про те, що в усі дні його правління з їжі потрібно виключати м’ясні і молочні продукти, а також яйця.

Різдвяний піст – це час, коли потрібно шукати порозуміння і компроміс в самій навіть складній на перший погляд ситуації. Зараз саме час робити хороші справи, вірити в різдвяне диво і допомагати іншим. Як ми з дитинства чекали свят, так і інші особливо дітвора зараз їх чекає і вірить в диво, тому потрібно знайти в собі сили і поділитися з іншими чим самі багаті, обігріти добрим словом, обіймами і гарячим чаєм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...