facebook

Син ввечері поговорив з Лідією Семенівною, після чого та зробила вигляд, що все в порядку, а сама пішла в кімнату

Син ввечері поговорив з Лідією Семенівною, після чого та зробила вигляд, що все в порядку, а сама пішла в кімнату і тихо плaкала майже дві години. На наступний день вона подзвонила рідній сестрі в село, та її спробувала заспокоїти і заодно обнадіяла: «З сином твоїм ми потім рoзберемося – звідси простіше буде! Лідія Семенівна не могла повірити, що ось так просто її запросили пожити в будинок до племінника, поки не приїхала і не залишилася там

Син ввечері поговорив з Лідією Семенівною, після чого та зробила вигляд, що все в порядку, а сама пішла в кімнату і тихо плaкала майже дві години. На наступний день вона подзвонила рідній сестрі в село, та її спробувала заспокоїти і заодно обнадіяла: «З сином твоїм ми потім рoзберемося – звідси простіше буде! Лідія Семенівна не могла повірити, що ось так просто її запросили пожити в будинок до племінника, поки не приїхала і не залишилася там.

– Куди ж я тепер піду, – змахнувши сльозу з обличчя, промовила сімдесятисемирічна Лідія Семенівна. – Я ж пів життя в цій квартирі прожила, а тепер я там зовсім чужа і нікому не потрібна … Джерело

Лідія Семенівна після cмеpті чоловіка залишилася жити разом зі своїм єдиним сином Антоном в невеличкій двокімнатній квартирі в звичайному дев’ятиповерховому панельному будинку на околиці міста.

Так і жили вони: Лідія Семенівна вийшла на пенсію, син у той час влаштувався на роботу юристом відразу після інституту. І хоча зарплата у нього була невелика – на життя вистачало …

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Там же на роботі, познайомився з дівчиною Оленкою – блондинка, гарна фігура, личко гарненьке – чим не мрія для початківця юриста?   Прозустрічалися один з одним трохи менше півроку пара вирішила одружитися.

Влаштували дорогу відпустку на Канарах, витративши майже п’ять своїх місячних зарплат. При всьому при тому, що житлове питання у молодої сім’ї було не вирішено – Антон запросив Оленку пожити в квартирі, де він жив з матір’ю – Лідія Семенівна пішла жити в маленьку кімнату, а пара зайняла більшу, в якій їм було не так тісно.

Здавалося б, обидва працюють – чому б не знімати житло, ну, або, принаймні, збирати на іпотеку. Але і Антон і Олена дуже любили дозвільний спосіб життя – обов’язково дорогі шмотки, переміщення тільки на таксі, походи в ресторани кожні вихідні як мінімум, спеціально ділили відпустку на три частини, щоб три рази в рік виїхати на закордонні курорти.

Вільних грошей у них не залишалося – навіть кредитки оформили, щоб задоволення не припинялися …

Так вони і прожили якийсь час, поки Леночка не зaвaгітніла … Звичайно тут і Лідія Семенівна зраділа – нарешті то буду з онуками няньчитися. Нарoдився хлопчик. Тільки ось примхлива новоспечена матуся відмовлялася жити в одній кімнаті з дитиною.

Ліжечко поставили до бабусі в кімнату – нехай так, вона адже за ним догляне … Подяки Лідії Семенівні не було ніякої, навпаки Олена почала намовляти Антона: «Твоя мати вже на пенсії, говорила, що п’ять тисяч в місяць отримує, я звичайно не пропоную вuгнати її на вулицю, а ми можемо зробити їй краще – знімемо їй кімнату в передмісті за дві тисячі, а решта на харчування нехай витрачає.

Все одно їй комфортніше буде – щоб їй онук не заважав, і для нас зручно – вона не буде на кухні вештатися».

Антон спочатку був проти цієї ідеї, але що не зробить жіноча чарівність, тим більше, що після пoлогів дружина стала ще гарнішою – налилися форми. Мати то стара вже, що з неї взяти. Поговорив він з Лідією Семенівною, після чого та зробила вигляд, що все в порядку, а сама пішла в кімнату і тихо плaкала майже дві години.

На наступний день подзвонила вона рідній сестрі в село, та її спробувала заспокоїти і заодно обнадіяла: «Сама то я стара вже, зате дітей виховала, як слід – і син і дочка про мене піклуються.

У сина бізнес свій, три квартири, будинок є навіть заміський, де я зараз живу, як ти знаєш. Ти Ліда давай не переживай, а сідай на потяг – завтра з ранку тут будеш, ми тебе зустрінемо – квартира одна вільна стоїть – можеш там жити, а поки поживеш зі мною в будинку – нам обом так не нудно буде!

А з сином твоїм ми потім розберемося – звідси простіше буде!

Лідія Семенівна знала, що сестра м’яко кажучи не бідує, але повірити, що ось так просто її запросили пожити в будинок до племінника, вона не могла, поки не приїхала і не залишилася там жити …

***
Нещодавно вона мені дзвонила і сказала, що живе там набагато краще, ніж з сином в квартирі, а племінник її поговорив з Антоном і присоромив його строго – Антон пообіцяв хоча б купити однокімнатну квартиру Лідії Семенівні, раз не хоче жити під одним дахом з матір’ю.

Дай Бог, щоб у Лідії Семенівни все поки так і було добре.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...