“Я ГРУЗИН, АЛЕ, ЯКЩО ТРЕБА – ВІДДАМ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ”: 10 ЦИТАТ ГЕОРГІЯ ГОНГАДЗЕ

Вчора минуло 16 років від дня, коли зник відомий журналіст і засновник інтернет-видання “Українська правда” Георгій Гонгадзе.

Вбивство Гонгадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після “касетного скандалу”. Опозиційний журналіст був одним із перших, хто не боявся писати правду про чинну владу.

Зібрали 10 яскравих цитат Георгія Гонгадзе:

1. Я, мабуть, не є великим авторитетом, але принаймні я хотів би, щоб мою точку зору почули всі, хто сьогодні розмірковує над своєю долею і долею своєї держави.

2. Ти робиш хорошу справу, а в твоїй рідній країні тебе або щонайбільше не помічають, або лають.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. Корупція завжди є і була у всіх державах незалежно від устрою: демократичного, тоталітарного чи будь-якого іншого. Але ми повинні зробити все, щоб її рамки були максимально вузькими.

4. Я ніколи не боявся труднощів у цьому житті, але буває втома. Я хотів би сказати, що я не хочу більше боятися, не хочу, щоб у цій державі думали так, як я думаю зараз.

5. Я дійсно хочу, щоб ми перестали ділитися на червоних і жовто-синіх. Ми всі українці. Режиму дуже вигідно, щоб ми ділили все на лівих і правих. Ми всі українці. Я – грузин, але, якщо потрібно, я віддам життя за цю державу.

6. Я хочу жити вільно, не ховатися, хочу податки платити, хочу, щоб мене не обдирали, хочу, щоб мене поважали. Сьогоднішня влада цього не робить, і я вважаю, що саме тому її треба змінити.

7. Ми повинні змінити нинішній стан речей. Так далі не можна, адже сьогодні думаю не лише про себе, Бог зі мною. Я готовий був покласти на вівтар незалежності свою молодість і навіть своє життя.

8. Якщо народ дозволяє бути політику слабким безвольним алкоголіком, то він буде таким. Ми допустили до того, що Кучма перетворився на ходячий муляж президента.

9. Є загальні цінності, які треба відстоювати, цінності життя і смерті. Раніше чи пізніше наступить час, і ми підемо з цього життя, і вже на наших могилах не буде написано “був він комуністом” чи “був він націоналістом”, буде просто прізвище.

10. На дні немає жодної перспективи, і сьогодні я закликаю всіх затикати своїми задами дірки в нашому кораблі! І це єдиний спосіб врятувати цю державу – прийти на вибори і проголосувати. Це єдиний сьогодні шанс змінити життя.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

7 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

10 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

10 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

13 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago