facebook

8-річна наречена з Ємена померла у першу шлюбну ніч

Громадські активісти Ємена стверджують, що дівчинка померла від внутрішньої кровотечі після того, як провела першу шлюбну ніч із чоловіком, старшим за неї у 5 разів

Дівчинку звали Раван, вона вийшла заміж за 40-річного чоловіка у провінції Хадджа, що у північно-західній частині Ємена, повідомляє “Українська правда. Життя” з посиланням на The Guardian, яке наводить слова правозахисниці Арван Отман.

“Після статевого акту першої шлюбної ночі у дівчинки відбувся розрив матки і вона померла від внутрішньої кровотечі. Її відвезли в лікарню, однак медики не змогли врятувати життя дівчинки”, – сказала Отман.

За словами правозахисниці, місцева влада жодним чином не покарала ні родину дівчинки, ні її новоспеченого чоловіка.

У місцевій службі безпеки випадок смерті після надто раннього статевого акту заперечують. Представники відомства не хочуть визнавати його, щоб не давати коментарі пресі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але двом мешканцям провінції, де відбулася страшна подія, вдалося сконтактувати із кореспондентами Reuters і підтвердити правдивість інформації про смерть малолітньої, також зауваживши, що місцева влада намагалася приховати факт, погрожуючи місцевим журналістам.

Багато бідних родин у Ємені рано віддають заміж своїх доньок, щоб зекономити гроші, які вони витрачають на виховання дітейта заробити на тому, що одружили малолітню дівчинку.

Правозахисна організація Human Rights Watch звітує, що приблизно 14% єменських дівчат одружується до того, як досягне 15-річного віку, а 52% – до 18 років.

Більшість із них після одруження кидає школу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...