facebook

Помер жорстоко побитий у Бахмуті волонтер

Волонтер Артем Мірошниченко з Бахмута, якого жорстоко побили 29 листопада, сьогодні помер.

У Бахмуті на Донеччині помер 38-річний громадський активіст і волонтер Артем Мирошниченко, якого 29 листопада жорстоко побили неподалік від його будинку.
Про це повідомив у Facebook брат загиблого Сергій Мирошниченко.

“Артем помер…” – написав Сергій.

Про напад він повідомляв 30 листопада. За словами Сергія Мирошниченка, на його брата напали 29 листопада після 22 години вечора на вул. Горького, в районі поштового відділення № 7. Після побиття, в результаті якого він отримав важкі ушкодження, і складної операції Артем тиждень перебував у комі.

Як зазначають знайомі Мирошниченка, підлітки 16 і 17 років, спортсмени, які займалися бойовими мистецтвами, побили активіста за те, що на їхні запитання він відповів українською мовою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За повідомленням поліції, правоохоронців про напад повідомили родичі потерпілого, які знайшли непритомного Артема на вулиці. Одного з нападників затримали наступного дня. Його прикмети було отримано за допомогою записів з відеокамер.

“У результаті проведених оперативно-розшукових та слідчих заходів вже наступного дня фігуранта – місцевого мешканця 2003 року народження – було затримано. Також встановлено особу його приятеля, що в момент скоєння злочину перебував поруч, статус останнього в цій справі буде з’ясовано після проведення необхідних слідчих дій”, – йдеться у повідомленні.

2 грудня Артемівський міськрайонний суд Донецької області обрав запобіжний захід затриманому – домашній арешт до 30 січня 2020 року. Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Проукраїнську громадськість Бахмута обурило таке рішення суду, а також те, що засідання проходило у закритому режимі – з залу вивели навіть родичів постраждалого, мотивувавши тим, що прокуратура не надала документів про їхні родинні стосунки з потерпілим. Адвокат обвинувачуваного говорила російською, а її підзахисний навіть вимагав перекладача з української. Про це поінформував бахмутський активіст Віктор Горобець. Він також висловив припущення, що напад на Мирошниченка був спланований заздалегідь.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...