facebook

“Раніше, ніж в 65 на пенсію не вийдуть”: Українцям повідомили погану новину.

Люди, що народилися в 70-80-их роках, матимуть пенсію на третину меншу, ніж люди, яким пощастило вийти на пенсію до 2018 року.

Таку думку в ході прес-конференції в інформаційному агентстві «ГолосUA» висловив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Пенсійна реформа в 2017 році, проведена урядом Гройсмана, головною метою ставила зменшення катастрофічного дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Так, в 2017 році дефіцит Пенсійного фонду становив 133 млрд грн, зараз він досяг 173 млрд грн, в держбюджеті затверджена ця цифра. Тобто, дефіцит бюджету Пенсійного фонду збільшився на 40 млрд грн. Мети ця реформа так і не досягла, » – підкреслив експерт.

Павловський зазначив, що до 2028 року мінімальний трудовий стаж повинен складати 35 років, раніше було 15 років трудового стажу, тобто, стаж збільшився більше, ніж удвічі. Люди 70-их і 80-их років народження раніше, ніж в 65 років, на пенсію не вийдуть.

Експерт додав, що інший шлях зменшення дефіциту Пенсійного фонду – це зменшення розміру пенсій за рахунок зменшення коефіцієнта трудового стажу. Це порушення Конвенції МОП, як відомо, пенсія повинна бути не менше ніж 40% від середньої зарплати, ми цю умову прямо порушуємо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Докупити страховий стаж можна. Рік стажу можна сьогодні купити за 18980 грн, стаж можна купити стаж, але не більше ніж 3 роки. Але в країні, де більшість людей знаходяться на межі бідності, це захмарна сума. Краще все ж покласти ці гроші, якщо вони є у людини, на депозит », – уклав Павловський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...