facebook

За стандартами НАТО: в Україні створять нову бригадну бойову групу

Вже шість років на Сході нашої країни триває військове протистояння. Вже кілька років ворог напружено тисне на українських воїнів та бажає зламати українську державу. Проте усі ці роки наші військові мужньо тримають оборону, не дозволяють агресору проникнути  вглиб нашої держави та забезпечують наш спокій по всій країні. Завдяки кожному із тих, хто зараз на фронті, більшість українців живуть під мирним небом.

Проте для того, аби бути впевненим у захисті нашої країни, недостатньо бути тільки мужнім, відважним та цілеспрямованим. Протягом цього військового протистояння кожен із бійців повинен проходити додаткові навчання, отримувати нові знання. Все це для того, аби бути ще більш рішучішими в боротьбі з ворогом. Саме тому для бійців ЗСУ проводять різноманітні навчання, вдосконалюють можливості армії.  Часто, військових залучають і до навчань міжнародного рівня.

Так, у 2020 році на базі гірсько-штурмової бригади ЗСУ створять бригадну бойову тактичну групу на зразок організаційної штатної структури НАТО. Про це під час брифінгу в інформагентстві АрміяInform розповів начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ — заступник начальника управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов.

Вектор підготовки експериментальної бригади направлять на нарощування бойових спроможностей щодо оперативної сумісності з військовими частинами держав — членів Альянсу. А сам експеримент розпочнеться у липні 2020 року та триватиме два роки.

Впродовж циклу підготовки бригада не братиме участь в проведенні операції Об’єднаних сил. Натомість, її постійно залучатимуть до різного роду міжнародних навчань та заходів.

“Наразі всі військові частини ЗСУ здійснюють як індивідуальну, так і колективну підготовку згідно із стандартами НАТО. Відмінність лише у тому, що ми готуємось відповідно до нашої організаційно-штатної структури. Експериментальну бригаду переведуть на штат, який застосовується в арміях Альянсу”, – зазначив офіцер.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Загальновійськовий натовський командир розуміє, що його бригада здатна здійснювати оборону на лінії фронту до 20 км. З такттико-технічними характеристиками наших підрозділів він не знайомий. Тож, щоб успішно застосовувати у спільних операціях українську бригаду, вона має відповідати організаційно штатній структурі військових частин НАТО.

Як підсумок, сплановано мати боєздатну та взаємосумісну бригадну тактичну групу, яка відповідатиме натовським стандартам і буде спроможна вести бойові дії в усіх основних видах бою, як на території нашої держави, так і за її межами.

Завдяки таким можливостям для військових розвиток української армії піднімається на новий рівень. Бійці стають досвідченішими, більш вмілими. Вони стають професійнішими на лінії фронту і впевненіше обороняють кордони нашої держави. Саме тому будь-які навчально-практичні заходи для військових є дуже важливими, а саме — у час війни.

Олена Савчук для Ukraine-live

За матерыалами:

mil.in.ua/uk/news/u-2020-persha-brygada-zsu-perejde-na-strukturu-nato/?fbclid=IwAR1KMyoG1P_pbK-bi6GjV2mEAb4qqoLT_ZIIc5MVsdmH1RF4bnXGH_7Au7M

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...