facebook

Скасування депутатської недоторканності: в Раді ухвалили історичне рішення

Монобільшість Верховнїої Ради України підтримала за основу і в цілому законопроєкт 2237, який приведе національне законодавство у відповідність до змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності.

Парламентарі внесли зміни до Кримінально-процесуального кодексу та інші документи, без чого скасування недоторканності не було б можливим. Таке рішення було ухвалено 291 голосом народних депутатів в процесі пленарного засідання парламенту 17 грудня.

У пояснювальній записці до документу наголошується, що законопроєкт спрямований на гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами.

Зокрема, він передбачає внесення змін до:

1) Кримінально-процесуального кодексу України, якими виключити норми про депутатську недоторканність. Водночас передбачити особливості початку досудового розслідування щодо народного депутата України, затримання, обрання щодо нього запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2) Закону України “Про статус народного депутата України”, якими передбачити особливості юридичної відповідальності народного депутата України.

3) Регламенту Верховної Ради України, якими виключити норми про порядок внесення й розгляду парламентом представлень про надання згоди на притягнення народного депутата України до кримінальної відповідальності, затримання чи арешту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...