Categories: Події

Українську молодь Італії запрошують до участі до участі в міжнародному мовно-літературному комплексі

Генеральне консульство України в Неаполі запрошує українську молодь Італії до участі в Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Про це йдеться на сторінці української консульської установи у Facebook.

«До уваги учнівської та студентської молоді Півдня Італії. За інформацією Міністерства освіти і науки України, з 15 січня до 20 лютого 2020 року проводитиметься Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для учнів та студентів з числа українців, які проживають за межами України», – повідомляється у дописі.

У Генконсульстві зазначили:«Українська молодь за кордоном – обдарована, патріотична та амбіційна. Ми хотіли б, щоб серед переможців конкурсу були учні та студенти консульського округу Генерального консульства України в Неаполі, а саме Півдня Італії. Вболіваємо за майбутніх учасників і бажаємо їм перемоги!».

Переможці визначаються місцевими оргкомітетами Конкурсу при освітніх осередках закордонного українства в державах їх проживання після надходження інформаційного листа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Роботи переможців разом зі списками, складеними за формою, а також інформацією про проведення конкурсу потрібно надіслати до 27 березня 2020 року на адресу Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 36, к. 214.

Більш детальну інформацію можна отримати за тел. (044) 248 18 13; е-mаil: obdarovani.iitzo@ukr.net.

Як зазначається на сайті Міністерства освіти і науки України, Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року № 928.

Конкурс проводиться щороку відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 571.

Метою конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури.

Основні завдання конкурсу – виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу; виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу; виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова.

Оля

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

4 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

4 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

7 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

7 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

10 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

12 години ago