facebook

Лікар дала поради як без наслідків провести новорічне застілля

Новорічне святкування – найгучніше і найтриваліше в році. Під час вечірки стіл ломиться від страв і ллються ріки алкоголю. Але часто воно супроводжується головним болем чи проблемами з травленням.

Новорічне святкування – найгучніше і найтриваліше в році. Під час вечірки стіл ломиться від страв і ллються ріки алкоголю. Але часто воно супроводжується головним болем чи проблемами з травленням.

Щоб цього уникнути, сімейний лікар Наталія Дименко дала низку порад, повідомляє Обозреватель.

Лікар радить спланувати день так, щоб була можливість ввечері поспати пару годин. Це допоможе “обдурити” ваші біоритми і без наслідків відсвяткувати новорічну ніч.

Це пояснюється тим, що травна система “пригальмовує” свою роботу у вечірній час – так організм “переходить” в режим відпочинку. Після пробудження ж ШКТ знову зуміє швидко включитися в активну роботу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб уникнути переїдання за святковим столом Дименко радить перекусити перед тим. Це приборкає голод, що вже розгулявся до вечора, а також запобіжить виникненню проблем зі шлунком і підшлунковою. Найкращий варіант – гарячий суп.

Для поліпшення травлення і приглушення почуття голоду (якщо воно виникло) варто випити склянку води за 15 хвилин до застілля. Вода злегка заповнить шлунок, створивши фальшиве відчуття ситості.

Але запивати водою їжу не потрібно, оскільки це знизить концентрацію і активність травних ферментів шлункового соку.

Також, лікар радить пити негазовані напої. Вуглекислий газ провокує прискорене всмоктування алкоголю в кров за рахунок розширення судин, що призводить до швидкого сп’яніння.

Зважаючи на те, що більшість страв новорічних застіль – важкі для шлунка, лікар радить приправити їх гострими спеціями, такими як гірчиця або хрін – вони посилюють виділення шлункового соку в процесі споживання їжі.

Не варто також забувати приймати активоване вугілля, який допоможе уникнути надмірного сп’яніння і ранкового похмілля. Одна молекула цього сорбенту пов’язує кілька молекул алкогольного токсину і виводить їх з організму, чим і рятує від важкої інтоксикації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...