facebook

Мати важкохворого політв’язня Марченка просить Зеленського включити сина у списки на обмін

“Мій син перебуває в надважкому психологічному стані після перенесених у ДНР катувань”.

Мати полоненого Олександра Марченка, якого у 2018 році затримали на непідконтрольній українській владі території Донеччини та перевезли у Росію, заявляє про його надважкий фізичний та моральний стан.

Про це Галина Марченко написала у відкритому листі президенту Володимиру Зеленському, де просить вплинути на включення Марченка у списки на обмін, повідомляє Радіо Свобода.

“Мій син перебуває в надважкому психологічному стані після перенесених у ДНР катувань. Він потребує належного догляду, оскільки у нього був рак щитовидної залози. Він потребує постійного прийому таблеток”, – пише Марченко.

Вона наголошує, що сина катували з вимогою, щоб він підписав “зізнання”. Мати пише, що тепер у Марченка часткове оніміння лівої ноги та передпліччя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Марченка схопили у грудні 2018 року під час поїздки до Донецька й пізніше передали ФСБ на кордоні, після чого йому оформили адміністративний арешт за нібито незаконну роботу в Росії, а потім порушили кримінальну справу за статтею про контрабанду зброї.

За даними дружини Катерини Марченко, чоловіка утримують у СІЗО Краснодара (Росія).

Нагадаємо, що Україна планує передати терористам “Л/ДНР” колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, яких підозрюють у розстрілі активістів на Майдані.

Додамо, Контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі погодила умови обміну полоненими до кінця року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...