facebook

Марцінків радить франківцям переходити на індивідуальне опалення

Франківці платять за тепло у середньому на 7-8% менше, ніж мешканці інших обласних центрів. Та за чотири роки різниця в тарифах (між собівартістю надання послуг і тарифом для споживачів) становить 230 млн грн (на 1 грудня 2019).

Крім того, 92% оплати за послуги автоматично перераховується на рахунки газових трейдерів за оплату палива. І тільки 8% коштів лишаються в ТКЕ для зарплат і розвитку підприємства, інформує Фіртка з посиланням на сайт міського голови.

Таким чином, КП навіть не виживає, а просто вмирає. Нагадаємо, що тільки у 2019 році громада міста вклала в “Івано-Франківськтеплокомуненерго” 93 млн грн.

Та питання до ТКЕ в міського голови Руслана Марцінківа теж є: щодо якості надання послуг, обслуговування.

“Я усвідомлюю, що нинішні тарифи (не тільки на тепло!) є величезним тягарем для українців. Тому ми зробимо все, що в наших силах, аби полегшити ситуацію”, – сказав Марцінків і дав доручення Руслану Гайді опрацювати питання щодо зменшення тарифу по місту на 10%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А загалом, єдиний вихід з цього замкненого кола – перехід на індивідуальне опалення. Тим паче, вже є доступний механізм.

Якщо 50% і більше помешкань відключені від централізованого опалення, тоді дозвіл на індивідуальне опалення даватимуть поквартирно. Якщо менше ніж 50%, то відключення можливе тільки усього будинку за умови укладення колективного договору на теплопостачання. Для цього потрібна згода 75% мешканців.

Рішення прийматиме виконавчий комітет. Перед цим звернення громади розглядатиме спеціальна комісія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...