До -42 і 27 см снігу: синоптики описали погоду в січні в Україні

Синоптики дали прогноз погоди на січень 2020 року в Україні. Вони розповіли про очікувані середню місячну температуру та кількість опадів

Так, за їхніми словами, середня місячна температура передбачається 0-4° морозу, у Криму до 3° тепла, на 1,5-2,0º вище середніх багаторічних значень, повідомляє Укргідрометцентр.

“Місячна кількість опадів очікується 21-60 мм, у горах Криму до 124 мм, що в західних областях дещо менше, ніж на решті території в межах середніх багаторічних значень”, – йдеться у повідомленні.

Водночас синоптики описали коротку кліматичну характеристику січня.

“Абсолютний мінімум температури повітря становить 23-37° морозу, у Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах місцями 38-39º морозу, у Черкаській та Луганській областях місцями 40-42º морозу, на узбережжі Криму 13-22º морозу; абсолютний максимум – 7-14° тепла, на Прикарпатті, у південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях до 15-18°, у Криму до 21° тепла”, – пояснили вони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найбільша висота снігового покриву зазвичай спостерігається у третій декаді січня і становить у середньому 8-15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.

У січні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани і ожеледь.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на початку 2020 року українцям слід очікувати на змінну погоду – до 31 грудня в країні похолоднішає, а вже з 1 січня знову прийде потепління.

annashchesna

Recent Posts

Війна закінчиться у 2024 році: путін уже готується злити свою армію – спливли подробиці

Експерт розповів, що задумав російський диктатор і коли закінчиться повномасштабна війна Політолог Андрій Піонтковський в…

1 годину ago

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

3 години ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

4 години ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

6 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

7 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

8 години ago