facebook

Чергова порція фейку про СБУ від проросійського сайту «Страна»

З кожним днем світ стає все більш комп’ютеризованим та розвинутішим. Більшість із людей зараз не уявляє свого життя без соцмереж та щоденної порції новин. Проте серед усього цього вагоме місце зараз займає дезінформація та негативний інформаційний вплив агресора.

У мережі та новинних стрічках різних ресурсів зосереджена величезна кількість новин та інформацій. Та чи задумуємось ми над тим, чи є справді достовірною та інформація, яку нам пропонують? Чи задумуємось, що у багатьох новинах навмисно вписують неправдиві дані, брехню і таким чином маніпулюють свідомістю людей? Агресія Російської Федерації на Сході країни триває. А ворог продовжує інформаційну війну проти України. Основна частина таких фейкових повідомлень стосуються війни на Сході, а також – самих військовослужбовців.

Нещодавно на одному із проросійських сайтів «Страна» з’явилась інформація про загибель 4 співробітників СБУ на Закарпатті. Проте пізніше головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов спростував цю інформацію та зазначив, що це черговий фейк, який поширив проросійський сайт.

«Жоден співробітник СБУ, жоден співробітник інших силових структур України на кордоні з Угорщиною не гинули. Таку інформацію в Україні не приховують, ми не РФ, і звичайно, я спеціально перевірив ці дані у деяких співробіників СБУ в Києві та на Закарпатті», – повідомив Бутусов.

У повідомленні проросійського сайту йшлося про те, що цілу групу оперативників СБУ, до якої входили чотири офіцери, два тижні тому виявили вбитими на околицях містечка Виноградів на Закарпатті поблизу кордону із Угорщиною. У новині посилаються на джерело в СБУ. За словами офіцера спецслужби, оперативна група із трьох працівників столичного главку і прикомандированого до них співробітника районного управління спецслужби виконувала завдання з документування трафіку контрабанди через так звану приватну ділянку кордону України з Угорщиною та і Румунією. Як йшлося у повідомленні, про цю ділянку раніше багато писали в центральних і регіональних ЗМІ: справа в тому, що безпосередньо вздовж кордону України місцеві контрабандисти викупили і побудували безліч приватних домоволодінь. Через які і здійснювалася контрабанда з України.

За інформацією джерел “Страны” в СБУ, спецслужба злила інформацію місцевим бандитам про прибуття спецгрупи оперативників. Після того як з опергрупою було втрачено зв’язок, їх почали шукати. І знайшли мертвими, всі тіла були зі слідами катувань. Людей вбито контрольними пострілами в голову”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Текст підписано Олександром Сибірцевим. Таким же ім’ям підписувалося багато вигадок “Страны” про війну на Донбасі – як нібито українці першими відкривають вогонь, як вони нападають самі, як зазнають величезних втрат – і все це завжди підписується невідомими джерелами. За словами Юрія Бутусова, видання “Страна.ua” вкотре продемонструвало свою причетність до Кремля і рупорів російської пропаганди.

Саме такі проросійські видане працюють над тим, щоб поширювати серед мирного населення схожі повідомлення та сіяти між людьми страх, спричиняти розкол країни. Часто для цього поширюють справді страшні новини, які є цілковитими вигадками та брехнею. Інформаційна війна проти України триває, а ворог не думає зупинитися ні на хвилину. Наше завдання – бути уважними та не вірити у такі повідомлення. Треба пам’ятати, що часто таку провокативну інформацію поширюють сайти, які є наближеними до агресора. Тому перш, ніж вірити та навіть читати такі новини, варто самостійно кілька разів перевіряти ці дані на інших новинних ресурсах, яким можна довіряти.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

instagram.com/tv/B6n8Vk7htLY/?igshid=867o42yr81un&fbclid=IwAR2iw3RWRbZ55Xk-4xISqR5VBpShfbNpo9uXWaRniaMN279L2cNKtw81H0g

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...