facebook

“Тіло пролетіло 30 метрів”: Мажор на швидкості збив 16-річну Зоряну. Померла на очах у тата

Водія Mercedes, який на смерть збив 16-річну Зоряну і з місця смертельної аварії втік, визнали винним у скоєнні смертельної ДТП.

Йому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Однак, на підставі ст.. 75 Кримінального кодексу України, звільнили від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк 1 рік. Так наприкінці грудня вирішив суд. Розслідування тривало півроку

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Заліщицький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, 3 квітня, близько 18-ої години, неподалік районної лікарні в Заліщиках сталася смертельна аварія. Під колесами автомобіля Mercedes загинула 16-річна Зоряна Лапінська із села Шутроминці. Трагедія сталася на очах її батька…

Дівчина переходила дорогу поза пішохідним переходом, як на швидкості її збила іномарка. Водій після скоєного з місця події утік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Свідки аварії впізнали автомобіль на болгарській реєстрації, на якому їздить місцевий 20-річний мажор. Водія-втікача згодом затримали. Розповідають, що через годину після аварії він прийшов із адвокатом до поліції і зізнався в скоєному.

Очевидці аварії довго не могли прийти до себе від страшної картини, обурювалися, що водій бездумно гнав на шаленій швидкості людною вулицею… До того ж, говорять, що це були перегони між двома автівками.

Потрощене тіло дівчини кілька годин лежало прикрите на асфальті, поки тривали слідчі дії. Поруч ридали батьки загиблої… 20 квітня Зоряні мало виповнитися 17.

Дівчина була другокурсницею Заліщицького аграрного коледжу. У батьків залишились ще двоє синочків – 8-річний Василько та 4-річний Андрійко.

У Заліщиках розповідали, що водій Mercedes — з родини місцевих бізнесменів, що його хресний — відомий екс-посадовець.

Мій чоловік бачив усе на власні очі, – згадувала після аварії мама загиблої дівчинки. – Він зі своїм братом, шваґром та ще трьома хлопцями з села зупинилися з іншого боку дороги. Вони бригадою штукатурять у райцентрі, тож щодня повертаються до села. Зорянка не хотіла ночувати в гуртожитку, приїжджала з батьком додому.

У ті фатальні хвилини донька побачила тата, помахала йому рукою, усміхнулася і почала переходити дорогу.

Подивилася в різні боки, пропустила одне авто, інше бачила, але не сподівалася, що воно так швидко вискочить. Усі стверджують, що водій летів, що це були перегони. Мій чоловік побачив авто на шаленій швидкості.

«Зорянко, машина…» — крикнув. Сильний удар, свист… Автомобіль, як кажуть очевидці, їхав зі швидкістю не менше 150 км/год. Прикро, що донька не пішла на пішохідний перехід, що за 20 метрів. Водій навіть не гальмував… Він місцевий, знає, що поруч лікарня, ходять хворі, літні люди. Тіло Зорянки пролетіло 30 метрів… Удар був настільки сильний, що їй відірвало ногу, потрощило голову, переламало хребет, пошкодило внутрішні органи… Смерть настала миттєво.

17 грудня у Заліщицькому райсуді проголосили вирок для 20-річного водія Mercedes. Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні даного кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся.

При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував, що обвинувачений є особою молодого віку, вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання та навчання.

До обставин, які пом`якшують покарання, суд враховує визнання обвинуваченим своєї вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди, обставини, що характеризують його особу. Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченому, суд не вбачає. Суд також враховує при обранні міри покарання обвинуваченому думку потерпілих, які просять суд не позбавляти обвинуваченого волі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...