facebook

На місці падіння українського “Боїнга” знайшли ракету? У мережі спалахують суперечки довкола підозрілого фото

Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США.

У середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (“МАУ”) розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. За однією з версій, лайнер збили ракетами під час бомбардування  військових баз США в Іраку.

У соцмережі Twitter почала поширюватися фотографія, зроблена нібито на місці аварії, де зображений фрагмент ракети, запущеної, імовірно, із зенітного ракетного комплексу (ЗРК) “Тор”.

Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США. А фото підтверджує теорію про те, що причиною катастрофи став удар ракети.

Походження фотографії недостовірне й потребує перевірки. Нині прояснити першоджерело кадру на основі даних геолокації буде важко, однак видання Bellingcat пообіцяло перевірити версію про можливу атаку на літак з “Тора”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, що на борту лайнера перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців. Як повідомили у РНБО України, за оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів і 9 членів екіпажу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...