Недешеве задоволення: скільки коштує сучасне побачення

Окремі товари на полицях магазинів дивують кількістю нулів у своїй ціні, але на хліб з маслом нам таки вистачає. А от якщо хліба з маслом недостатньо? Наприклад, скільки коштуватиме сучасному романтику запросити дівчину на побачення?

Ми поставили собі за мету розрахувати приблизну вартість двох видів побачень. Умовно назвемо їх “Студентське” – з мінімумом капіталовкладень і максимумом романтики, і “Гламурне” – де превалює бажання справити враження на даму, в тому числі, і за допомогою гаманця. Але відразу попереджаємо – немає меж для досконалості, тому, все-таки, рахували “гламурне” побачення з міркувань щедрості, але не королівської.

Ми взяли за основу “класичний” сценарій побачення: кіно-кафе/ресторан-дім.

Побачення “Студентське”

Транспорт: міський. 4 гривні на метро на шлях до дами серця плюс ще 8 гривень до кіно. Далі — ще 8 до кафе. І так само – 8 гривень на шлях додому. Всього 28 гривень.

Звичайно, заради побачення юнак запросто може зробити широкий жест і замовити таксі. Але, нагадаємо, ми рахуємо “кризовий” мінімум.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Далі романтична пара вирушає у кіно. Звичайно, 3D. Навіть зовсім бідні студенти сьогодні можуть собі це дозволити – в окремих кінотеатрах вартість 3D і 2D-сеансів однакова – від 65 гривень з людини. Отже, разом це 130 гривень.

Після кіно герої вирушають підкріпитися – у кафе. Меню сучасних кафе-барів, піцерій, суші-барів наскільки різноманітне, що важко вибрати якусь серединку. Ми взяли за основу звичайне кафе-бістро, вибрали: салат, десерт, чай/кава/сік. Така порція вартуватиме, в середньому, 100 гривень. Отже, за 2-х – 200 грн.

Тепер, припустимо, що це вже не перше побачення, і дама запрошує обранця в гості на горнятко чаю. Але кавалер натяк розуміє по-своєму: в гості з порожніми руками – не годиться. Тому дорогою прихоплює пляшку непоганого українського вина. Це від 70 гривень. До слова, якщо засиділись у кафе – алкоголю можна вже й не встигнути купити в магазині. Вихід – купувати у тому ж кафе. Це обійдеться десь удвічі дорожче, і пляшку треба буде хоча б надпити в тому ж кафе.

Передбачливий кавалер не забуде ще про дві важливі складові – презервативи, які обійдуться у від 20 гривень за упаковку з 3 штук. Але важливіше для романтики – квіти. Непафосний, але милий букетик з 3 троянд вартуватиме близько 100 гривень.

Підбиваємо фінансові підсумки: всього 548 гривень.

Побачення “Гламурне”

Гламурні романтики пересуватимуться на таксі. Таким чином, шлях до обраниці, потім у кіно, далі – в ресторан і додому, за умови середньої вартості поїздки 70 гривень, обійдеться у 280 грн. Але на практиці розцінки дещо більші. Тому округляємо до 300 гривень.

Молодий чоловік, який прагне вразити супутницю, може скористатися сервісом “люкс” або VIP-місць у кіно. Причому на сеанс не просто 3D, а цілий IMAX. Обійдеться це у 350 гривень за одного. Отже, 700 гривень за візит у кіно.

“Гламурний” кавалер поведе обраницю, звісно, у ресторан. Де приблизно такий же набір страв, як і у “студентському” випадку, обійдеться вдвічі дорожче плюс чайові офіціанту – всього біля 500 гривень.

Отже, дама вражена і прагне відплатити коханому теж чимось приємним – запрошує у гості. Як і годиться, “гламурний” кавалер не забуде про правила хорошого тону і піднесе коханій квіти – вражаючий букет з 11 троянд (за 350 гривень), а також “гостинець” – пляшку улюбленого дамою мартіні або грузинського вина (200 гривень за пляшку). І не забуде подбати про якісні презервативи – від 60 гривень.

Рахуємо: всього 2110 гривень.

А як у них?

У Deutsche Bank підрахували, у скільки в різних містах світу обійдеться бюджетне побачення. У дешеве побачення, за версією Deutsche Bank, входить таксі, обід на двох у пабі або кафе з безалкогольними напоями, два квитки в кіно і два пива.

Так, в Цюріху на нього в середньому доведеться витратити 200 доларів, у Москві – майже в чотири рази менше, 65 доларів (близько 1700 гривень).

На другому місці після Цюріха в цьому рейтингу стоїть Копенгаген, де побачення обійдеться в понад 170 доларів, на третьому зі схожим результатом – Токіо. У Стокгольмі такий набір коштує трохи більше 160 доларів, в Амстердамі – близько150. У Мадриді, Гонконгу, Берліні та Оттаві вартість побачення становить близько100 доларів.

Найдешевші для романтиків міста, як випливає зі звіту, розташовані в Індії та Індонезії: там закохані можуть обійтися сумою менше 45 доларів (біля 1170 гривень).

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

5 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

5 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

8 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

9 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

11 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

13 години ago