Як зробити так, щоб завжди були гроші?

Хочете зробити велику покупку, але ніяк не можете почати відкладати гроші? З нашими простими корисними порадами ви точно заощадите на те, що вам потрібно, і ще трішечки зверху!

Кожен місяць відкладайте з зарплати певну суму. Приблизно 10%. Ви можете завести конверт, в який протягом місяця будете відкладати гроші, а потім переводити заощаджену суму на свій рахунок. Але краще зберігати конверт у важкодоступному місці. І візьміть за правило: те, що ви вже поклали, діставати і витрачати не можна!

Економте на покупках. У мережі часто можна знайти спеціальні дисконтні купони на товари. Також у магазині постійним клієнтам видають пластикові картки, з якими ви маєте можливість отримати знижку. Коли ви робите покупку і економите на ній, кладіть ці зекономлені кошти у свій конвертик.

Якщо ви не так давно виплачували кредит, не варто відмовлятися від звички віднімати деяку суму із зарплати. Ви ж якось могли жити без цих грошей, поки відносили їх у банк. Продовжуйте в тому ж дусі: відкладайте щомісяця ту суму, яку вносили для погашення кредиту, тільки тепер в свій конвертик.

Щовечора очищайте свій гаманець від дрібних купюр. Відкладайте гроші номіналом в 1, 2, 5 гривень в свою маленьку скарбничку. Цей несуттєвий внесок в кінці місяця може перетворитися на пристойну суму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Використовуйте свята і ювілеї. Вашій дитині виповнюється 10 років? Відкладіть з цього приводу 10 гривень у скарбничку. Або у ваших батьків річниця знайомства — 35 років — це привід поповнити свої заощадження. Використовуйте різні дати для того, щоб у такій ігровій формі примножувати свої заощадження.

Позбавляйтеся від своїх шкідливих звичок. Ви можете вбити двох зайців відразу — позбутися своїх поганих звичок і відкласти гроші. Якщо ви курите, припиніть купувати сигарети, а їх вартість регулярно відкладайте. Створіть прейскурант похибок. Штрафуйте себе за те, що запізнилися на роботу, пропустили тренування, поїли пізно ввечері. Це виховає вашу відповідальність, силу волі, а заодно піде на користь вашому здоров’ю й організованості.

Знайдіть однодумців. Почніть відкладати кошти разом з чоловіком або подругою. Влаштуйте своєрідні гонки. Це прекрасна мотивація. Або поспорьте з друзями, що зможете відкладати щомісяця певну суму. Додаткова підтримка або конкуренція, азарт зможуть спростити ваше завдання і не дадуть вам здійснювати непотрібні покупки.

Позбавтеся від мотлоху. Поповнити свої заощадження можна, продавши речі, якими ви не користуєтеся. Наприклад, одяг, підручники, які ви купили ще в інституті, текстиль для дому тощо. Все те, що вам вже не потрібно і просто займає місце у вашій квартирі, комусь іншому може дуже стати в нагоді. Вам допоможуть у цьому сайти, де оголошення можна розмістити абсолютно безкоштовно. А отримані гроші покладіть як завжди — в конверт.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

4 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

4 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

7 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

7 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

10 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

12 години ago