facebook

Померла українка, яку фермер у Польщі покинув з інсультом на вулиці

Українка Оксана Харченко, яка в січні дістала інсульт, працюючи на одному з підприємств поблизу міста Сьрода-Великопольска, померла в рідному селі на Львівщині неподалік польського кордону. Про це на своїй Facebook-сторінці написав керівник соціально-культурного товариства “Польща-Україна” Вітольд Хоровський, повідомляє Yavp.pl.

“Пані Наталія Козанчин повідомила у своєму профілі в Facebook про смерть сестри Оксани Харченко, яка перенесла інсульт два роки тому й була підопічною нашого товариства майже протягом року. У грудні, після багатомісячної важкої реабілітації, ми відвезли її до рідного села неподалік Турки, поруч із польським кордоном. Її загальний стан був хорошим, але здатність вести життя самостійно не повернулася”, – написав Хоровський.

Сестра померлої уточнила, що в жінки відмовили нирки. Наталя Козанчин також подякувала всім небайждужим за висловлені співчуття.

Нагадаємо, у 43-річної на той момент громадянки України Оксани Харченко стався інсульт після роботи. Керівник підприємства, де вона була працевлаштована, замість того, щоб викликати швидку допомогу, вирішив вивезти її в сусіднє містечко і залишити посеред вулиці. Після цього він зателефонував до поліції та повідомив, що в парку на лавці знаходиться п’яна жінка.

Коли справа дійшла до суду, фермер пояснив свою поведінку панікою, в тому числі через те, що жінка працювала в нього нелегально. Після численних публікацій в пресі, під тиском громадськості, власник фірми, в якій працювала Оксана Харченко, погодився покрити витрати, пов’язані з лікуванням жінки, в розмірі 100 тисяч злотих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час судового процесу обидві сторони врегулювали претензії та уклали між собою мирову угоду, деталі якої вирішили не розголошувати. Враховуючи цей факт, а також те, що роботодавець оплатив витрати, пов’язані з лікуванням громадянки України в Польщі, та погасив борги ZUS, суд ухвалив рішення про умовне припинення кримінального провадження терміном на 2 роки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...